Η μέρα που "γράφτηκε" ένα έπος! (pics+vids)

από Νίκος Παπαδόπουλος

Όσα χρόνια και αν περάσουν, η 1η Δεκέμβρη του 2010, θα μείνει για πάντα ανεξίτηλη στην μνήμη των φίλων του ΑΡΗ, αλλά και όσων αγαπούν το ποδόσφαιρο.

Η ομάδα του Έκτορ Ραούλ Κούπερ, σαν σήμερα πριν από εννέα χρόνια, κατάφερε κάτι που δεν έχει καταφέρει καμία άλλη ελληνική ομάδα. Κέρδισε μέσα στην Ισπανία… Και όχι κάποια τυχαία ομάδα αλλά την μεγάλη Ατλέτικο Μαδρίτης των Αγουέρο, Φορλάν, Ντε Χεα, Γοδίν, Σιμάο και όλων των άλλων μεγάλων αστέρων.

Εκείνο το βράδυ, ο ΑΡΗΣ όχι απλά έμεινε όρθιος μέσα στο “Βιθέντε Καλδερόν”, αλλά ύψωσε το ανάστημά του και υπέταξε το ισπανικό μεγαθήριο με 3-2, γράφοντας με ολόχρυσα γράμματα την σπουδαιότερη νίκη ελληνικής ομάδας, στην Ευρώπη.

Όλα ξεκίνησαν νωρίς, με τον Σέρχιο Κόκε να παραβιάζει την εστία του Ντε Χέα, μόλις στο 2ο λεπτό της αναμέτρησης. Μετά το αρχικό σοκ, οι γηπεδούχοι αντέδρασαν και μέσα σε τέσσερα λεπτά, ανέτρεψαν την εις βάρος τους κατάσταση, με τους Ντιέγο Φορλάν και Κουν Αγουέρο, να βρίσκουν δίχτυα, στο 12΄ και το 16΄ αντίστοιχα. Παρ’ όλα αυτά, ο ΑΡΗΣ δεν είχε πει την τελευταία του λέξη. Στο 51΄, ο Σέρχιο Κόκε δεν λάθεψε από τα 11 βήματα, φέρνοντας εκ νέου το σκορ σε ισορροπία και μισή ώρα αργότερα, ο Νίκος Λαζαρίδης παραβίασε για τρίτη φορά τ’ αντίπαλα δίχτυα, στέλνοντας στον έβδομο ουρανό τον ΑΡΗ και τον κόσμο του!

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ατλέτικο Μαδρίτης (Κίκε Σάντσεζ Φλόρες): Ντε Χέα, Ουιφαλούσι, Γκοδίν, Ντομίνγκεθ, Λόπεθ (86` Μέριδα), Ρέγιες, Τιάγκο (86` Γκαρθία), Σουάρεθ, Σιμάο (73` Κόστα), Αγουέρο, Φορλάν

ΑΡΗΣ (Εκτορ Ραούλ Κούπερ): Σηφάκης, Βανγκέλι, Οριόλ, Λαζαρίδης, Μίτσελ, Χαβίτο, Φατί, Τόχα, Μενδρινός (72` Καζναφέρης), Κόκε (77` Πρίττας), Τσέζαρεκ (83` Ρουίς)

Προτεινόμενα Άρθρα