Όταν ο Μπράουν έκανε "σμπαράλια" την άμυνα του ΑΡΗ (pics)

από Αντώνης Γκάτζιος

Ήταν 12 Νοεμβρίου του 2016, όταν ο ΑΡΗΣ αντιμετώπιζε τον Κόροιβο στην Αμαλιάδα για την 6η αγωνιστική της Basket League. Ένας από τους πιο συγκλονιστικούς αγώνες της χρονιάς, που κρίθηκε στη 2η παράταση.

Νικητής ο ΑΡΗΣ, με 94-99. Μία νίκη την οποία είχε μεγάλη ανάγκη, αφού αν και ξεκίνησε με υψηλές φιλοδοξίες, μετρούσε ρεκόρ 2-3. Σε εκείνο το ματς η ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη απέστρεψε από την… κόλαση του -21. Μία «κόλαση» στην οποία τον είχε βάλει το νέο μεταγραφικό απόκτημά του, Κεν Μπράουν.

Ο βραχύσωμος Αμερικανός έκανε άνω – κάτω την άμυνα του ΑΡΗ και τελείωσε το ματς με 27 πόντους (4/6 βολές, 4/7 δίποντα, 5/9 τρίποντα), 7 ριμπάουντ και 7 ασίστ σε 44 λεπτά. Ο Πρίφτης είχε επιστρατεύσει μία σειρά από γκαρντ για να τον περιορίσουν, αλλά εις μάτην. Η μονομαχία του με τον Ουίλ Κάμινγκς ήταν ένα από τα κλου όλης της χρονιάς, αφού και ο τότε γκαρντ του ΑΡΗ είχε τελειώσει τον αγώνα ακριβώς με 27 πόντους, 7 ριμπάουντ και 7 ασίστ, όπως ο αντίπαλός του! Είχε και 4 κλεψίματα για… γαρνιτούρα.

Μετά από τον αγώνα, ο Μπράουν ήταν κατηφής. «Έπρεπε να το πάρουμε αυτό το ματς φίλε», είπε στον υπογράφοντα, ο οποίος τον συνεχάρη για την εμφάνισή του. Δεν μπορούσε να χωνέψει πώς η ομάδα του απώλεσε διαφορά 21 πόντων, μαζί και τη νίκη. «Πολύ καλή ομάδα ο ΑΡΗΣ. Θα τον βρει το δρόμο του, έχει εξαιρετικό ρόστερ», συμπλήρωσε.

Ο ΑΡΗΣ εκείνη τη χρονιά τερμάτισε στην 4η θέση, όμως ο Μπράουν δεν στην Ελλάδα για να το δει. Είχε αποχωρήσει από τον Κόροιβο στα τέλη Δεκεμβρίου του 2016, για να παίξει στη Αλ Ριάντι που του πρόσφερε πολλά χρήματα. Έφυγε από την Basket League μετρώντας 17 πόντους, 2,9 ριμπάουντ και 7 ασίστ και πλέον επιστρέφει για λογαριασμό της ομάδας που παραλίγο να «σκοτώσει» εκείνο το απόγευμα της 12ης Νοεμβρίου του 2016. Ο ΑΡΗΣ περιμένει πολλά από τον Μπράουν, σε ένα νευραλγικό κομμάτι της ομάδας, αυτό του πόιντ γκαρντ.

Προτεινόμενα Άρθρα