Πέρασε τις "εξετάσεις" και φωνάζει "παρών"

από Νίκος Παπαδόπουλος

Όλα για κάποιο λόγο γίνονται στο ποδόσφαιρο. Και ίσως η αποβολή του Φάμπιαν Έμαν να είχε τον δικό της.

Η τιμωρία του Αυστριακού άνοιξε στον Απόστολο Τσιλιγγίρη την πόρτα της ενδεκάδας. Και ο νεαρός παραμένει σε κεντρικό πρόσωπο για τον ΑΡΗ μετά και την χθεσινή του εμφάνιση στο ΟΑΚΑ. 

Το βραβείο του MVP έρχεται για να επιβεβαιώσει την αποτελεσματική του παρουσία, στην πρώτη του συμμετοχή ως βασικός. Ηταν από τους πρωταγωνιστές του ΑΡΗ και οι επεμβάσεις του αποδείχθηκαν καταλυτικές ώστε ο ΑΡΗΣ να φύγει αήττητος από την έδρα της ΑΕΚ.

Ο 19χρονος τα πήγε πολύ καλά ειδικά με τη μπάλα κάτω και στις κοντινές προσπάθειες της ΑΕΚ, με την απόκρουσή του στη φάση του Σιμόες στο 73′ και την τρίπλη επέμβασή του στις καθυστερήσεις να είναι αυτές που ξεχωρίζουν. 

Εκεί που δεν χρειάστηκε να επέμβει πολύ ήταν στα σημεία που η ΑΕΚ σήκωνε την μπάλα, ειδικά στο πρώτο μέρος, με τους Βέλεθ και Ρόουζ να… καθαρίζουν ότι κίνδυνο πήγαινε να δημιουργηθεί ψηλά. 

Με δεδομένη λοιπόν την ηλικία του και τις ιδιαιτερότητες του χθεσινού αγώνα, ο Τσιλιγγίρης πέρασε τις “εξετάσεις” του. Και μάλιστα με πολύ καλό βαθμό. Σε σημείο που πλέον διεκδικεί με μεγάλες αξιώσεις την παραμονή του στην ενδεκάδα παρά την επιστροφή του Φάμπιαν Έμαν από την τιμωρία του. 

Προτεινόμενα Άρθρα