Τι αλλάζουν οι προσθήκες

από Αντώνης Γκάτζιος

Η επιστροφή του Λευτέρη Μποχωρίδη και το ντεμπούτο του Τορλίν Φιτζπάτρικ στον αγώνα με το Περιστέρι προσθέτουν δύο σημαντικά κομμάτια στο ελλιπέστατο μέχρι τώρα παζλ του ΑΡΗ.

Αρχικά, είναι το… αριθμητικό θέμα. Ο ΑΡΗΣ στη Λήμνο έπαιξε με οκτώ ετοιμοπόλεμους παίκτες, αριθμός απαγορευτικός για τη σημερινή Basket League των έξι ξένων και των ρόστερ «έτοιμων» 10-12 παικτών που διαθέτει η κάθε ομάδα. Σήμερα ι ΑΡΗΣ θα έχει περισσότερες λύσεις και αυτό θα χρειαστεί κόντρα σε έναν ποιοτικό και «βαθύ» αντίπαλο όπως το Περιστέρι.

Από την άλλη, είναι και καθαρά αγωνιστικό θέμα. Ο Μποχωρίδης προσθέτει ηγεσία στο παιχνίδι της ομάδας, αλλά και «έλεγχο» στην περιφέρεια, όπου ως τώρα μόνο ο Δημήτρης Φλιώνης μπορούσε να παίξει αυτόν το ρόλο, με δεδομένο ότι ο Γκάρι Τάλτον θεωρείται «τελειωμένος». Ο αρχηγός του ΑΡΗ μπορεί να σκοράρει και να δημιουργήσει και η περιφέρεια της ομάδας θα έχει άλλο πρόσωπο, εφόσον δεν παρουσιαστεί επηρεασμένος από τον τραυματισμό του.

Όσο για τον Φιτζπάτρικ; Μπορεί να μην είναι ο άκρως αθλητικός ψηλός που έψαχνε ο ΑΡΗΣ, όμως είναι ένας πάουερ φόγουορντ με καλό σουτ, που μπορεί να «ανοίξει» την αντίπαλη άμυνα για να βρουν πεδίο δράσης πιο βαριά κορμιά όπως ο Ντραγκίτσεβιτς και ο Μιλόσεβιτς. Η έλλειψη σουτ από το «4» ήταν ένα από τα στοιχεία που πλήγωσαν ως τώρα τον ΑΡΗ. Το ερωτηματικό είναι η κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο Φιτζπάτρικ, όμως όπως και να ‘χει, ακόμα ένα «κορμί» στην ελλιπέστατη φροντ λάιν είναι κέρδος και «με το καλημέρα».

Λύσεις μπορεί να δώσει, όπως έδειξε και στον αγώνα με τον Παναθηναϊκό, και ο επανεμφανισθείς Γιάννης Σιδηροηλίας, ειδικά στην άμυνα απέναντι στους εξαιρετικούς περιφερειακούς του Περιστερίου (Χάτσερ, Γκρέι, Ξανθόπουλο, Σμιθ), με δεδομένο ότι ο Μποχωρίδης επιστρέφει από μακροχρόνια απουσία και είναι άγνωστο πώς θα παρουσιαστεί ο Τάλτον…

Προτεινόμενα Άρθρα