Η “μαύρη τρύπα” της ΑΕΚ

από AllAboutARIS

“Πονάει” πολύ η ΑΕΚ στην άμυνα, χάνει ισχύ χωρίς το βασικό της όπλο στην επίθεση.

Την Κυριακή στις 19:30 στο Ολυμπιακό στάδιο ο ΑΡΗΣ κοντραρίζεται με την ΑΕΚ στο παραδοσιακό κιτρινόμαυρο ντέρμπι. Οι οιωνοί για τους Θεσσαλονικείς μπορεί να είναι πιο θετικοί σε σχέση με το περσινό παιχνίδι των δύο ομάδων στην Αθήνα περισσότερο λόγω της κακής εικόνας της “Ένωσης” το τελευταίο διάστημα αλλά και της αγωνιστικής ανόδου του ΑΡΗ με Ένινγκ στον πάγκο ωστόσο σε καμία περίπτωση ο ΑΡΗΣ δεν πρέπει να επαναλάβει τα λάθη της προηγούμενης εφιαλτικής αναμέτρησης στο ΟΑΚΑ απέναντι στην αθηναϊκή ομάδα, αν θέλει να φύγει με το θετικό αποτέλεσμα.

Όπως όλες οι ομάδες έχουν τα τρωτά τους σημεία, έτσι και η ΑΕΚ. Μόνο που για την “Ένωση” οι λόγοι που οφείλουν να ανησυχούν φέτος ενόψει της αναμέτρησης με τον ΑΡΗ είναι πολλοί.

“Μπάζει” στα μετόπισθεν – Μπορεί να το εκμεταλλευτεί ο ΑΡΗΣ

Το βασικό κομμάτι της αγωνιστικής κατάρρευσης της ΑΕΚ οφείλεται στην αμυντική της λειτουργία. Η ομάδα του Νίκου Κωστένογλου εν ελλείψει ποιοτικών και σταθερών λύσεων στην άμυνα, δέχεται με χαρακτηριστική ευκολία γκολ. Ο Βράνιες με τον Τσιγκρίνσκι μπορεί να θεωρούνται αξιόπιστες περιπτώσεις αμυντικών ωστόσο ο ασταθής χαρακτήρας του ενός και η ευαισθησία του δεύτερου σε τραυματισμούς αφήνει ξεκρέμαστη την άμυνα. Οι Οικονόμου και Σβάρνας οι οποίοι βρίσκονται σε δεύτερο πλάνο δεν μπορούν να σταθούν, τα πλάγια μπακ είναι ντεφορμέ και συνδυάζοντας όλα αυτά η ΑΕΚ έχει δεχτεί 15 γκολ σε 10 παιχνίδια.

Αυτό είναι κάτι που ο ΑΡΗΣ έχει την ευκαιρία να εκμεταλλευτεί και να “χτυπήσει” την ΑΕΚ στο ευαίσθητο σημείο της. Η εμπειρία του Ιντέγε (έχει σκοράρει μάλιστα ενάντια στην ΑΕΚ), η ταχύτητα του Ντιγκινί (απέναντι στα αργά σέντερ μπακ της ΑΕΚ), οι “μπούκες” του Φετφατζίδη και η ποδοσφαιρική ευφυΐα του Γκάμα (σε περίπτωση που αγωνιστεί ως βασικός) είναι κάποια βάσιμα και βασικά στοιχεία που μπορεί να λειτουργήσουν ευεργετικά στο πλάνο του Μίκαελ Ένινγκ στο παιχνίδι της Κυριακής.

Βρίσκει τον τρόπο προς τα δίχτυα αλλά της λείπει ο δημιουργός Λιβάγια

Όσοι έχουν παρακολουθήσει λίγο από τα παιχνίδια της ΑΕΚ ή έστω βλέποντας μόνο στιγμιότυπα μπορούν να καταλάβουν ότι όλο το παιχνίδι των Αθηναίων περνάει από τα πόδια του Μάρκο Λιβάγια. Ο Κροάτης φορ ωστόσο θα λείπει από την αναμέτρηση με τον ΑΡΗ λόγω καρτών. Συνεπώς η ΑΕΚ στερείται ένα βαρύ όπλο της στον τομέα της δημιουργίας αλλά και του σκοραρίσματος. Από την άλλη βέβαια υπάρχει ο Νέλσον Ολιβέιρα που είναι ικανός σκόρερ (6 γκολ στο πρωτάθλημα) παρόλα αυτά ίσως θεωρηθεί μικρότερος κίνδυνος εν απουσία του βασικού παρτενέρ του.

Όλα αυτά βέβαια είναι σενάρια και μόνο αναλύσεις καθώς αν η άμυνα του ΑΡΗ σταθεί στο ύψος της (μαζί με τον Τσιλιγγίρη που ετοιμάζεται για τη δική του μάχη) και περιορίσει αποτελεσματικά τα δυνατά όπλα της ΑΕΚ τότε η παρτίδα παραμένει ανοιχτή.

Προτεινόμενα Άρθρα