Η αναγκαία ψυχολογική ανάταση των παικτών

από Αντώνης Γκάτζιος

Η χθεσινή (22/11) επίσκεψη των φιλάθλων του ΑΡΗ στην προπόνηση της ομάδας είχε δύο μηνύματα. Πρώτον, "είμαστε δίπλα σας τώρα στα δύσκολα" και δεύτερον, "πιστεύουμε σε σας".

Αυτό ήταν κάτι άκρως απαραίτητο για τους παίκτες του ΑΡΗ, οι οποίοι δεν είναι και στην καλύτερη ψυχολογική κατάσταση και χρειάζονταν μία ένεση ηθικού, η οποία ήρθε από τον κόσμο. Από τη μία, οι έξι συνεχόμενες ήττες στο πρωτάθλημα (επτά συνολικά μ’ αυτήν του Κυπέλλου) δεν μπορούν να αφήσουν κανέναν αθλητή ανεπηρέαστο. Από την άλλη, τόσο ο εξάψαλμος των φιλάθλων μετά από τον αγώνα με τον Κολοσσό, όσο και η ανακοίνωση της ΚΑΕ μετά από τη συντριβή στη Λήμνο (σε συνδυασμό με το γεγονός ότι δεν έγιναν πληρωμές), είναι λογικό να επιβάρυναν την ψυχολογία τους. Έτσι, ήταν καλό που είδαν αρκετό κόσμο χθες να τους «ενισχύει»

Βέβαια, και οι ίδιοι οφείλουν να παρουσιάσουν καλύτερη εικόνα και αυτό αναμένουν όλοι στον αυριανό αγώνα με το Περιστέρι. Για να έχει ελπίδες ο ΑΡΗΣ να πάρει αυτό το ματς, πρέπει οι παίκτες να αφήσουν τα… συκώτια τους στο παρκέ και όχι να πετάξουν λευκή πετσέτα αν το ματς στραβώσει.

Σίγουρα η ενίσχυση του ρόστερ, σε σχέση με τον αγώνα της Λήμνου, αναμένεται να παίξει το ρόλο της και στην ψυχολογία της ομάδας. Δεν πρέπει να λησμονείται ότι, παρότι η προσοχή στρέφεται στην «πρώτη» του Τορλίν Φιτζπάτρικ και την επιστροφή του Λευτέρη Μποχωρίδη, ο ΑΡΗΣ θα χρειαστεί και την καλή απόδοση των υπόλοιπων παικτών τόσο αύριο, όσο και στη συνέχεια του πρωταθλήματος για να αποφύγει τις κακοτοπιές και να ανέβει βαθμολογικά.

Και η ίδια η ΚΑΕ πρέπει να «κοιτάξει» περισσότερο τους παίκτες και να ασχοληθεί εκτενέστερα με το εσωτερικό της ομάδας, μετά και τα γεγονότα της περασμένης εβδομάδας, γιατί είναι εύλογο ότι ο ΑΡΗΣ δε θα αντέξει ούτε άλλη απώλεια, την ώρα που οι περισσότερες ομάδες ενισχύονται, ούτε άλλες αναταράξεις.

Προτεινόμενα Άρθρα