Τσιτσιπάς: "Θα προτιμούσα τον Τιμ"

από Γιώργος Γκάτος

O Έλληνας τενίστας… επέλεξε τον επόμενο αντίπαλο του

“Είχα την ευκαιρία να κάνω προπόνηση με τον Τιμ πριν λίγες μέρες και τα πράγματα πήγαν σχετικά καλά για μένα. Άλλο προπόνηση και άλλο αγώνας, βέβαια. Δεν παίζει και τόσο μεγάλο ρόλο για μένα αν θα παίξω με τον Τιμ ή τον Φέντερερ. Και οι δύο έχουν φανταστικό παιχνίδι και θα πρέπει να παλέψω. Ο Φέντερερ, όμως, έχει περισσότερη εμπειρία από τον Τιμ, είναι περισσότερα χρόνια στο tour. Εμείς είμαστε σχετικά μικροί, οπότε θα έλεγα Τιμ, λόγω της εμπειρίας”.

Φάνηκε να τον πείραξε η ήττα, αλλά δηλώνει έτοιμος για την αυριανή πρόκληση… “Παρότι έχασα σήμερα, νιώθω καλά. Δεν νιώθω, για παράδειγμα, όπως ένιωσα στην Αυστραλία φέτος, κάτι που σίγουρα βοηθάει. Παίζω καλά, νιώθω καλά μέσα στο γήπεδο, είμαι σε καλή ψυχολογική κατάσταση. Είμαι έτοιμος. Και τώρα να με βάλεις να παίξω, είμαι έτοιμος”.

Ο Στέφανος πάλεψε για τρεις ώρες, αν και είχε ήδη εξασφαλίσει την πρόκριση στα ημιτελικά. “Το σκέφτηκα κατά τη διάρκεια του αγώνα 1-2 φορές, αλλά στο τέλος ήθελα πολύ να κερδίσω και η νίκη θα σήμαινε πολλά για μένα, διότι θα ήταν κόντρα σε έναν τόσο δυνατό παίκτη, το Νο.1. Έφτασα κοντά και μπορώ να πω ότι κράτησα λίγη ενέργεια. Δεν τα έδωσα όλα. Θα μπορούσα λίγο περισσότερο, αλλά δεν είμαι απογοητευμένος για αυτό. Ήθελα τη νίκη, αλλά δεν θα πέθαινα στο court. Παρόλα αυτά, τα πράγματα πήγαν καλά, αν και ο βασικός στόχος μου είναι να πάω καλά στα ημιτελικά. Ήθελα, όμως, να κερδίσω”.
 
Είναι, πάντως, μια χαρά, παρά τη μεγάλη διάρκεια του αγώνα. “Το σώμα μου είναι καλά, δεν αισθάνομαι πόνο πουθενά. Αισθάνομαι φρέσκος, ειλικρινά. Μετά από ένα μεγάλο, δύσκολο αγώνα σαν και αυτόν, μπορώ να βγω αύριο να παίξω το ίδιο καλά. Δεν έχω κανένα πρόβλημα”.

Πηγή: sdna.gr

Προτεινόμενα Άρθρα