Την πήρε και το… σήκωσε

από Γιώργος Γκάτος

Εξαλλοι για δύο πέναλτι που δεν δόθηκαν οι Citizens.

Τα 30 χρόνια χωρίς κούπα μοιάζουν πλέον μακριά. Η ομάδα του Γίργκεν Κλοπ λύγισε την πρωταθλήτρια, Μάντσεστερ Σίτι, και πήγε τη διαφορά στους 9 βαθμούς. Αν και ακόμα είναι Νοέμβριος, οι Reds είναι πλέον το Νο1 φαβορί για να κατακτήσουν τον πρώτο τους τίτλο επί εποχής Premier League. Οι Πολίτες από την άλλη, έχουν κάθε λόγο να τα έχουν με τον διαιτητή, Μάικλ Ολιβερ, καθώς δεν πήραν δύο καθαρά πέναλτι, αμφότερα για χέρι από τον Αλεξάντερ-Αρνολντ.

Η ομάδα του Πεπ Γκουρδιόλα, παρά τις αρκετές απουσίες, φάνηκε ότι μπαίνει στο ματς για να κυριαρχήσει με το κλασικό στιλ παιχνιδιού, όμως πριν καλά-καλά καταλάβει τι έχει συμβεί, βρέθηκε να χάνει με 2-0 και είχε μπροστά της ένα βουνό να ανέβει. Οι Reds διαχειρίστηκαν άψογα την υπέρ τους κατάσταση, δεν είχαν κανένα πρόβλημα να δώσουν μπάλα, να είναι συμπαγείς και να περιμένουν κόντρες και η συνέχεια τους ευνόησε καθώς στην αρχή της επανάληψη πέτυχαν τρίτο γκολ και καθάρισαν από νωρίς.

Ο Πεπ ρίσκαρε από νωρίς με πιο επιθετικό ρόλο στον Ντε Μπρόινε, όμως η Σίτι κατάφερε να σκοράρει πολύ αργά στο ματς σε ένα σημείο που ο Κλοπ έκλεισε το μαγαζί για την Λίβερπουλ γυρίζοντας σε 4-4-2 για να απορροφήσει την πίεση από τα πλάγια. Οι Reds κατάφεραν να παραμείνουν αήττητοι στο φατινό πρωτάθλημα και έχοντας ως μοναδική απώλεια το 1-1 με την Γιουνάιτεντ, προελαύνουν για τον τίτλο.

Προτεινόμενα Άρθρα