Ο οδυνηρός απολογισμός και οι ήττες που δύσκολα καλύπτονται

από Αντώνης Γκάτζιος

Μόλις στην 6η αγωνιστική ο ΑΡΗΣ έβαλε τον εαυτό του σε μία στενωπό. Οι απώλειες είναι μαζικές και επίπονες για τους "κιτρινόμαυρους", οι οποίοι πρέπει να ψάξουν περισσότερες από μία «καλές» νίκες για να ρεφάρουν τη μέχρι τώρα χασούρα.

Όπου «καλές» νίκες, είτε εκτός προγράμματος, είτε επί ομάδων που δύσκολα θα κερδίσουν άλλοι που είναι στο ίδιο βεληνεκές με τον ΑΡΗ. Στην πρώτη κατηγορία, ανήκει ο προσεχής αγώνας με τον Ήφαιστο στη Λήμνο. Στη δεύτερη, ο αμέσως επόμενος, με το εξαιρετικό Περιστέρι στο «Nick Galis Hall».

Οι δύο εντός έδρας ήττες από Ιωνικό και Κολοσσό είναι δυσκολοχώνευτες και επίπονες. Η μέχρι τώρα «σούμα» βγάζει τον ΑΡΗ να μετρά 1-5, έχοντας παίξει, πλην Παναθηναϊκού και ΠΑΟΚ, με τις τρεις ομάδες που ανέβηκαν από την Α2 και τον Κολοσσό που υποβιβάστηκε και… σώθηκε. Αυτό δε σημαίνει ότι Ιωνικός, Ηρακλής, Κολοσσός δεν είναι καλές ομάδες, αλλά πως ο ΑΡΗΣ έχει 1-5 μην έχοντας αγωνιστεί ακόμα με Προμηθέα, ΑΕΚ, Περιστέρι, Ήφαιστο, που κατά τεκμήριο αποτελούν τις πιο ποιοτικές ομάδες πίσω από τον ΠΑΟ.

Από αυτό και μόνο γίνεται κατανοητό ότι ο ΑΡΗΣ βρίσκεται σε μία δύσκολη θέση, από την οποία καλείται να βγει το συντομότερο δυνατό, και το πρόγραμμα δε βοηθάει. Ήφαιστος εκτός, Περιστέρι εντός και Ρέθυμνο εκτός είναι η επόμενη τριάδα αγώνων. Με βάση την εικόνα και τις χτυπητές αδυναμίες των «κιτρινόμαυρων» ως τώρα, η εν λόγω τριάδα μοιάζει με «βουνό». Και το βέβαιο είναι ότι ο ΑΡΗΣ θα χρειαστεί, πέρα από τη νίκη στην Κρήτη, και μία μίνι υπέρβαση σε ένα από τα υπόλοιπα δύο ματς, ώστε να μη φιλοξενήσει τον Πανιώνιο στη 10η αγωνιστική με ρεκόρ 2-7 ή 1-8…

Προτεινόμενα Άρθρα