Στον ανακριτή για τη NEXIA

από Νίκος Παπαδόπουλος

Ζαμπέτας, Κόντης και Αθανασιάδης αυτοί που έδωσαν το παρών

Πολλοί μπορεί να μην θυμούνται πλέον τον έλεγχο της NEXIA όσον αφορά την παλιά ΠΑΕ ΑΡΗΣ και το πόρισμα της. Με βάση αυτό όμως σήμερα προέκυψαν κλήσεις από τον ανακριτή για τους κ.κ. Σκόρδα, Ζαμπέτα, Αθανασιάδη ως διοικούντες και του κ. Κόντη ως πρώην εκτελεστικού διευθυντή της ομάδας για τρία, κυρίως, ζητήματα.

Το κατά πόσο ορθώς λάμβανε αμοιβή ο κ. Κόντης από το 2006 μέχρι την αποχώρησή του από την ΠΑΕ (για το αν υπήρξε σύμβαση ανάμεσα σε αυτόν και την εταιρία, για το αν διεκδίκησαν τα χρήματα από τις επιταγές του Σέρχιο Κόκε όταν πήρε μεταγραφή στο MLS και για την προμήθεια της μεταγραφής του Μίσελ.

Για τα δύο τελευταία ζητήματα οι παρόντες κ.κ. Ζαμπέτας, Αθανασιάδης και Κόντης προσκόμισαν τόσο την απόφαση της FIFA η οποία δικαίωνε τον ΑΡΗ για την υπόθεση Κόκε όσο και την διαδικασία σφραγίσματος των επιταγών από την εταιρία.

Για την υπόθεση του Μίσελ προσκόμισαν το συμφωνητικό που αποδείκνυε ότι όντως ο μάνατζερ του παίκτη ήταν αυτός που έλαβε το νόμιμο ποσοστό για την μεταγραφή και όχι κάποιος τρίτος.

Για την υπόθεση του κ. Κόντη προσκόμισαν το συμφωνητικό που συντάχθηκε το 2011 και κάλυπτε αναδρομικά την χρήση της διοίκησης Αθανασιάδη. Για το διάστημα της διοίκησης του κ. Σκόρδα θα έπρεπε να απαντήσει ο ίδιος αλλά ήταν “απών” (μόνιμος κάτοικος Γαλλίας). Οπότε προφανώς θα επιλέξει ο ίδιος τον τρόπο που θα απαντήσει.

Οι τρεις εμπλεκόμενοι που ήταν παρόντες, αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς περιοριστικούς όρους και πλέον αναμένεται η απόφαση του ανακριτή για το εάν θα προβεί σε διώξεις ή αν θα μπει η υπόθεση στο αρχείο.

Προτεινόμενα Άρθρα