Το… συμμάζεμα της δεξιάς πλευράς

από Νίκος Παπαδόπουλος

Στα περισσότερα παιχνίδια της φετινής σεζόν η δεξιά πλευρά του ΑΡΗ αποτελεί πηγή κινδύνου, κυρίως λόγω του Γιάννη Φετφατζίδη

Από την άλλη όμως εξίσου αρκετές είναι οι φορές που η δεξιά πλευρά του ΑΡΗ έχει αποτελέσει την αχίλλειο πτέρνα της ομάδας ανσταλτικά. Δεν είναι άλλωστε λίγες οι ομάδες που έχουν επιλέξει σκόπιμα να “φορτώσουν” επιθετικά την συγκεκριμένα πτέρυγα του ΑΡΗ, κάνοντας και ζημιά μάλιστα. 

Το φαινόμενο αυτό άρχισε να μειώνονται αρχικά όταν ο Τόλης Τερζής μετατόπισε σε κάποια ματς τον Φετφατζίδη στην αριστερή πλευρά και η συνέχεια δίνεται στα τελευταία δύο παιχνίδια επί Ένινγκ.

Η αμυντική συμπεριφορά των Σούντγκρεν και Φετφατζίδη έχει αρχίσει να διαφοροποιείται με τον Γερμανό στον πάγκο της ομάδας. Ο Σουηδός ήταν πολύ σταθερός στην Ξάνθη. Κόντρα στον Παναιτωλικό ήταν επίσης καλός αμυντικά, με εξαίρεση δύο-τρεις φορές που “έκλεισε” πάλι προς την περιοχή και έδωσε χώρο για σέντρα στην πλευρά του. 

Ο βασικός λόγος βέβαια στην αλλαγή της εικόνας του Σουηδού είναι ότι μειώθηκαν τα ανεβάσματά του. Τις περισσότερες φορές μένει πίσω, με αποτέλεσμα να κρατάει την πλευρά του και να έχει περισσότερες δυνάμεις στην προσπάθειά του. Κάτι στο οποίο βοηθάει και ο Γιάννης Φετφατζίδης.

Τόσο με την Ξάνθη όσο και με τον Παναιτωλικό ο διεθνής εξτρέμ γύριζε αρκετές φορές πίσω. Κάτι που φυσικά έχει κάνει και σε άλλα παιχνίδια, με τη διαφορά ότι πάει σε ενεργητικό μαρκάρισμα. Και δεν είναι τυχαίο ότι αυτό άλλωστε με την έλευση του Ένινγκ. 

Προτεινόμενα Άρθρα