Εν αρχή ην η… σκοπιμότητα

από Νίκος Παπαδόπουλος

Αρκετά μακριά από αυτά που θέλει επιθετικά σε αυτή την φάση, ελέω των αποτελεσμάτων

Κόντρα στην Ξάνθη ήταν η πρώτη… γνωριμία. Μετά και το παιχνίδι με τον Παναιτωλικό, υπάρχει πλέον ένα πρώτο δείγμα δύο αγώνων όσον αφορά την εποχή του Μίχαελ Ένινγκ στον πάγκο του ΑΡΗ.

H ομάδα βέβαια βρίσκεται ακόμα σε φάση όπου δεν έχει… απορροφήσει πολλά πράγματα από τον Γερμανό, πλην της συμπεριφοράς της αμυντικά όπου οι κατευθύνσεις του προπονητή είναι ξεκάθαρες. Και η αλήθεια είναι ότι σε αυτά τα δύο ματς τουλάχιστον έχει καταφέρει να πειθαρχήσει τους παίκτες όσον αφορά την συμπεριφορά τους ανασταλτικά. 

Ο Ένινγκ ήρθε έχοντας την φήμη ενός προπονητή που έχει επιθετική φιλοσοφία και το επιβεβαίωσε στις πρώτες του δηλώσεις. Μόνο σε αυτά τα πρώτα δύο ματς ο ΑΡΗΣ απέχει πολύ από αυτό. Αφένος λόγω της έμφασης που δίνει στην άμυνα, αφετέρου λόγω της… σκοπιμότητας. 

Ο Γερμανός ενδιαφέρεται περισσότερο για τα αποτελέσματα, σε αυτήν την φάση, τα οποία βοηθούν πολυπλεύρως την ομάδα και φυσικά τον ίδιο. Του αρέσει άλλωστε η σταθερότητα αμυντικά και αυτήν είναι που προσπαθεί να εκμεταλλευτεί για την ώρα.

Το μεγαλύτερο κομμάτι του δεύτερου μέρος με τον Παναιτωλικό είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα διαχείρισης, σε σημείο βέβαια που η ομάδα το… παράκανε. Εστω κι έτσι όμως ο Γερμανός παίρνει αυτό που θέλει, αποφεύγοντας ρίσκα ή πολύ επιθετικές προσεγγίσεις, σε μιά περίοδο που ακόμα… μαθαίνει. 

Προτεινόμενα Άρθρα