Επιθετικά αλλά και… safe

από Νίκος Παπαδόπουλος

Ο Μίχαελ Ένινγκ ετοιμάζεται για το… ντεμπούτο του. Οχι στον πάγκο του ΑΡΗ αλλά στο Κλεάνθης Βικελίδης και μπροστά στον κόσμο του ΑΡΗ.

Ο Γερμανός θα ζήσει για πρώτη φορά την ατμόσφαιρα της έδρας των “κιτρινόμαυρων” από την θέση του προπονητή, περιμένοντας όλο αυτό να συνδυαστεί και με ένα εύκολο απόγευμα. 

Η ενδεκάδα της Ξάνθης πήρε… ψήφο εμπιστοσύνης και έτσι είναι εξαιρετικά δύσκολο να υπάρξει αλλαγή προσώπων. Αυτό που σίγουρα σκοπεύει να αλλάξει ο Ένινγκ, είναι η προσέγγιση της ομάδας σε σχέση με το τελευταίο της παιχνίδι. 

Με δεδομένο λοιπόν ότι ο ΑΡΗΣ αγωνίζεται στην έδρα του και με έναν αντίπαλο όπως ο Παναιτωλικός, ο 54χρονος τεχνικός θέλει έναν ΑΡΗ με πιο επιθετική παρουσία και πίεση στον αντίπαλο από την στιγμή που αυτός αναμένεται να παραταχθεί με άκρως αμυντική διάθεση. 

Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι οι “κιτρινόμαυροι” θα είναι και… φουλ μπροστά, αφού υπάρχει κίνδυνος στο ανοικτό γήπεδο και το προβληματικό -κάποιες φορές- αμυντικό τρανζίσιον του ΑΡΗ. Συν ότι ο Ένινγκ είναι ένας προπονητής που δεν φαίνεται να του αρέσουν τα πολλά ρίσκα. Για αυτό ο ΑΡΗΣ θα προσπαθήσει να συνδυάσει ένα πιο επιθετικό ποδόσφαιρο, προσπαθώντας παράλληλα να παίξει και κάπως… safe σε κάποια σημεία του ματς. Κυρίως εάν ο Παναιτωλικός δείξει να είναι σε καλή μερά και ότι μπορεί να κάνει τη… ζημιά.

Προτεινόμενα Άρθρα