Διάρκεια στην…σοβαρότητα!

από Γιώργος Γκάτος

Η εμφάνιση του ΑΡΗ στην Ξάνθη και η νίκη με 0-1 να αδικεί ξεκάθαρα την ομάδα του Ένινγκ καθώς το σκορ έπρεπε να είναι μεγαλύτερο σε έκταση, επιβεβαίωσε πολλά από όσα έχουμε αναφέρει στο blog μετά από ανεπιτυχή αποτελέσματα.

Επιβεβαίωσε όσα σημειώσαμε μετά από το παιχνίδι στον Βόλο, μετά από το ματς με την Λάρισα. Ο ΑΡΗΣ έχει ένα εξαιρετικό ρόστερ- φυσικά με τις αστοχίες σε 1-2 θέσεις αλλά ως εκεί-που σε κάθε περίπτωση μπορεί εφόσον οι ποδοσφαιριστές παίζουν σύμφωνα με τις δυνατότητές τους να είναι μέσα στην τετράδα.

Ο ΑΡΗΣ έχει χάσει πολλούς βαθμούς στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος είτε από ατυχία (στα ματς με ΟΦΗ, Λάρισα), είτε από νοοτροπία και αφέλεια (Με ΟΦΗ, Λάρισα, αλλά και Βόλο), είτε ξεκάθαρα από διαιτησία (το πέναλτι με ΟΦΗ, το πέναλτι με ΑΕΛ, η κόκκινη του Σάσα με ΠΑΟΚ, όλο το…κόνσεπτ Τζοβάρα με ΟΣΦΠ). Σε κάθε περίπτωση η διαιτησία είναι μία παράμετρος που δεν αλλάζει, αν δεν αλλάξει όλο το σύστημα από την ΚΕΔ ως την κορυφή της ΕΠΟ. Η νοοτροπία όμως της ομάδας και η αφέλεια που παρουσίασε σε ορισμένα παιχνίδια είναι χαρακτηριστικό γνώρισμα του…λάτιν ΑΡΗ. Στην Ξάνθη, λοιπόν, μετά από την έλευση του Ένινγκ και σοβαρός ήταν ο ΑΡΗΣ και καθόλου αφελής δεν παρουσιάστηκε.

Προτεινόμενα Άρθρα