Ένινγκ επί προσωπικού

από Αντώνης Γκάτζιος

Κατά την παρουσίασή του, ο Μίχαελ Ένινγκ μίλησε για τον εαυτό του, το κενό των πέντε χρόνων στην καριέρα του και την ποδοσφαιρική νοοτροπία του, την οποία θέλει να περάσει στον ΑΡΗ.

Ο Γερμανός προπονητής είπε:

Για την ποδοσφαιρική του νοοτροπία και το σύστημα που θα προτιμήσει στον ΑΡΗ: “Αυτό που γνωρίζετε είναι ότι μου αρέσει το επιθετικό ποδόσφαιρο. Να κυριαρχούν οι ομάδες μου στο παιχνίδι, όχι να υπερασπιζόμαστε ένα αποτέλεσμα. Προτιμώ να κερδίζω με 5-4 παρά με 1-0. Απλά πρέπει να υπάρχει μία ισορροπία ανάμεσα σε άμυνα και επίθεση. Οσον αφορά το σύστημα εξαρτάται από το υλικό κάθε ομάδας. Στην πορεία θα μπορέσω να μιλήσω καλύτερα για αυτό”.

Για το κενό των πέντε χρόνων που έχει στην προπονητική του καριέρα: “Υπάρχουν πολλοί λόγοι. Από το 1998 δουλεύω επαγγελματικά. Σε ένα σημείο με το Αμβούργο χρειαζόταν να πάρω μία απόσταση από το προσκήνιο. Βέβαια δεν έφυγα ποτέ από το ποδόσφαιρο. Δούλεψα ως σχολιαστής και αναλυτής αγώνων. Εκανα κάποια πρότζεκτ σε άλλες χώρες. Πάντα έβλεπα ως πρόκληση να κάνω κάτι έξω. Περίμενα να ωριμάσουν οι συνθήκες για μια τέτοια δουλειά, κάτι που έγινε με την Βάσας στην Ουγγαρία”.

 
 

Προτεινόμενα Άρθρα