Το… κλικ της επίθεσης και η ανασταλτική λειτουργία

από Νίκος Παπαδόπουλος

Από χθες ο Μίκαελ Ένινγκ ζει τον ΑΡΗ… από μέσα, αφού όλο το προγούμενο διάστημα αρκέστηκε στα παιχνίδια που έβλεπε.

Ο Γερμανός ήρθε έχοντας μία πρώτη εικόνα για την ομάδα, μαζί με την πληρέστατη ενημέρωση που του παρείχαν οι άνθρωποι του ΑΡΗ στο μίτινγκ της περασμένης Κυριακής. 

Ο Γερμανός δεν θα βιαστεί να περάσει πολλά πράγματα μαζί απότομα, έχοντας διακρίνει πράγματα που του αρέσουν αλλά ακι εκείνα που θα προσπαθήσει να διορθώσει. 

Αυτό λοιπόν που φάνηκε να του αρέσει είναι η επιθετικότητα της ομάδας στις τελευταίες αγωνιστικές, στις οποίες αύξησε την παραγωγικότητα των κλασσικών ευκαιριών της και κατ’ επέκταση την συχνότητα με την οποία βρίσκει δίχτυα. Κάτι που του αρέσει από την στιγμή που πρόκειται για έναν προπονητή ο οποίος προτιμάει το επιθετικό ποδόσφαιρο. 

Από την άλλη υπάρχει η άμυνα, με τον Γερμανό να εστιάζει όχι τόσο στα ατομικά λάθη αλλά στην συνολική αμυντικά λειτουργία. Οι ομάδες του άλλωστε χαρακτηρίζονται από την συμμετοχή όλων των παικτών σε αυτό το κομμάτι και πρώτα από την επιθετική γραμμή. Πιο απλά, πίεση απ’ όλους και πρώτα από τους… μπροστινούς ώστε να μειώνονται οι πιθανότητες για τον αντίπαλο να προωθήσει την μπάλα μπροστά. Στο σύνολο βέβαια το πρόβλημα του φετινού ΑΡΗ είναι ότι μειώθηκαν οι παίκτες με τα απαιτούμενα ποσοστά αμυνών, ειδικά στην δεξιά πλευρά με τους Φετφατζίδη και Σούντγκρεν. Κάτι το οποίο ο Ένινγκ καλείται να διαχειριστεί και εμποδίζει κάπως το έργο του. 

Ακόμη ένας τομέας στον οποίο αναμένεται να εστιάσει είναι η κυκλοφορία της μπάλας. Να απλοποιήσει δηλαδή ακόμα πειρσσότερο το παιχνίδι και την μεταφορά της μπάλας μπροστά, τόσο στο ανοικτό γήπεδο όσο και κόντρα σε κλειστές άμυνες. Κάτι στο οποίο η ομάδα επίσης παρουσίασε βελτίωση τις τελευταίες αγωνιστικές αλλά ο Ένινγκ θέλει να το παρουσιάσει με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα. 

Προτεινόμενα Άρθρα