Ρεβάνς και πρόκριση για τον Κολοσσό

από Κωνσταντίνος Τσίπτσιος

Πρόκριση για την ομάδα της Ρόδου

Κολοσσός και Λαύριο τέθηκαν αντιμέτωποι για δεύτερη φορά μέσα σε τρεις ημέρες, στην Ρόδο, και αυτή τη φορά το ροζ φύλλο κατέληξε στα χέρια των γηπεδούχων. Η ομάδα του Άρη Λυκογιάννη κατάφερε να ξεφύγει στο τελευταίο δεκάλεπτο και να φτάσει στη νίκη-πρόκριση για τη φάση των 16. Εκεί, θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας τον νικητή του ζευγαριού Ρέθυμνο – Ηρακλής.

Πρωταγωνιστής για τους νικητές ήταν ο Σταύρος Τουτζιαράκης με 15 πόντους και 6 ριμπάουντ, ενώ ο Μάικ Μπρούσεβιτζ τον ακολούθησε με 11 πόντους. Από πλευράς της ομάδας του Χρήστου Σερέλη, ο Γκλιν Ουότσον μέτρησε 15 πόντους και 5 ασίστ, ενώ με 13 πόντους ολοκλήρωσε την αναμέτρηση ο Δημήτρης Λεγκίκας.

Όσον αφορά στην εξέλιξη της αναμέτρησης, το Λαύριο μπήκε καλύτερα στο παρκέ και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να προηγηθεί με 14-19 στο 10′. Ωστόσο, οι παίκτες του Λυκογιάννη ισορρόπησαν άμεσα την κατάσταση και το ημίχρονο έκλεισε με το ισόπαλο 33-33. Το δεύτερο μέρος άνηκε στους γηπεδούχους που, ιδίως στην τέταρτη περίοδο, τα πήγαν περίφημα κρατώντας τους φιλοξενούμενους στους έξι πόντους και φτάνοντας στο τελικό 73-56.

Τα δεκάλεπτα: 14-19, 33-33, 52-50, 73-56

Προτεινόμενα Άρθρα