Θέλει τον Γερμανό του και πάλι…

από Νίκος Παπαδόπουλος

Ο Μίκαελ Ένινγκ έρχεται στην Θεσσαλονίκη για να αναλάβει τον ΑΡΗ και να προσθέσει το όνομά του σε μία μακρά λίστα προπονητών που έχουν καθίσει στον πάγκο της ομάδας

Ο 54χρονος τεχνικός αποτελεί ακόμη ένα όνομα στην σχετική λίστα. Αν όμως το οδύμε από πλευράς εθνικότητας, τότε ετοιμάζεται να “μπει” σε ένα πολύ “κλειστό κλαμπ”.

Ο Ένινγκ λοιπόν θα γίνει ο πέμπτος Γερμανός τεχνικός των “κιτρινόμαυρων”, παραλαμβάνοντας μεγάλη κληρονομιά από τους προκατόχους του. 

Ο πιο γνωστός είναι ο Ντίτμαρ Κράμερ, την σεζόν 1981-82. Ο άλλοτε τεχνικός της Μπάγερν Μοναχού είχε καθοδηγήσει τους “κιτρινόμαυρους” σε 25 παιχνίδια, με δέκα νίκες, εννέα ισοπαλίες και επτά ήττες. Την ίδια δεκαετία ακολούθησε ο Γκερντ Πρόκοπ (1986-87) με 35 παιχνίδια ως προπονητής του ΑΡΗ και με ρεκόρ 15 νίκες, ισάριθμες ήττες και πέντε ισοπαλίες.

Αν ανατρέξει κάποιος πολύ παλιά θα βρει τον Τόμας Κέσλερ ο οποίος ήταν ο προπονητής του ΑΡΗ στο πρωτάθλημα του 1928 ενώ την δεκαετία του ’70 πέρασε για λίγα παιχνίδια από τον πάγκο της ομάδας και ο Καρλ Χάινζ Ρουλ

Στην συγκεκριμένη κατηγορία θα μπορούσε να συμπεριληφθεί και ο Μπερντ Κράους ο οποίος γεννήθηκε στην Γερμανία αλλά είναι δηλωμένος ως Αυστριακός.

Προτεινόμενα Άρθρα