Τα ζητούμενα του Μαρκόπουλου

από Αντώνης Γκάτζιος

Ο ΑΡΗΣ συνεχίζει την προετοιμασία του για τον αγώνα με τη Λάρισα και παράλληλα εντείνεται το μοντάρισμα της ομάδας, μετά από τα συνεχόμενα ματς της προηγούμενης εβδομάδας.

Οι συνεργασίες στην επίθεση και η σκληράδα στην άμυνα είναι τα πρώτα ζητούμενα για τον Σούλη Μαρκόπουλο. Ο ΑΡΗΣ διαθέτει παίκτες με επιθετικό ταλέντο και ο έμπειρος κόουτς θέλει να αποκομίσει ό,τι περισσότερο μπορεί απ’ αυτό. Η αξιοποίηση παικτών όπως ο Μαρτίνας Γκετσεβίτσιους, ειδικά μετά και τον τραυματισμό του Λευτέρη Μποχωρίδη, είναι “must” για τον προπονητή του ΑΡΗ, ενώ Ντραγκίτσεβιτς και Γκάγκιτς έδειξαν ότι όταν τροφοδοτηθούν σωστά, κάνουν ζημιές.

Όλα αυτά είναι σε συνάρτηση με το θέμα πόιντ γκαρντ και τις τελευταίες μέρες στον ΑΡΗ προσπαθούν να κρατήσουν «ζεστό» τον Γκάρι Τάλτον, ο οποίος θα αγωνιστεί στην αναμέτρηση με τη Λάρισα, την ερχόμενη Κυριακή (13/10, 18:00). Δεν είναι βασικά το σκοράρισμα, αλλά η σωστή οργάνωση που θέλει ο ΑΡΗΣ από τον Αμερικανό γκαρντ, ο οποίος σε αρκετά διαστήματα των πρώτων αγώνων έδειξε να μη συνεννοεται σωστά με τους συμπαίκτες του. Υπάρχει βέβαια η κάλυψη του Δημήτρη Φλιώνη, ο οποίος ξεκίνησε δυνατά φέτος, όμως ο καλός Τάλτον είναι απαραίτητος για να έρθει η νίκη στη Λάρισα.

Ακόμα ένα κομμάτι στο οποίο θέλει να δει βελτίωση ο Μαρκόπουλος είναι αυτό της παρουσίας του Μίλαν Μιλόσεβιτς. Ο Βόσνιος φόργουορντ – σέντερ δεν έχει αποδώσει τα αναμενόμενα ως τώρα και ζητείται η φόρμουλα της συνύπαρξής του με τους Ντραγκίτσεβιτς – Γκάγκιτς στην πεντάδα.

Στο κομμάτι της άμυνας, ο Μαρκόπουλος περιμένει από τους παίκτες του να δείξουν μεγαλύτερη σκληράδα στη Λάρισα, τώρα που θα έχουν και πιο «φρέσκα» πόδια. Η βελτίωση στην άμυνα πικ εντ ρολ, στο αμυντικό τρανζίσιον και στο κομμάτι των ριμπάουντ, ήτοι και στο «ψηλό» παιχνίδι», είναι ζητούμενα για τον κόουτς του ΑΡΗ.

Προτεινόμενα Άρθρα