Αποφασισμένος να ρεφάρει!

από Νίκος Παπαδόπουλος

Αναγκαία η νίκη για τους κιτρινόμαυρους πριν την νέα διακοπή του πρωταθλήματος

Η Super League βρίσκεται μόλις στην 6η αγωνιστική και ο ΑΡΗΣ ετοιμάζεται για το τρίτο του ντέρμπι νωρίς-νωρίς στο πρωτάθλημα.

Απόψε στις 19:30 οι “κιτρινόμαυροι” υποδέχονται τον Ολυμπιακό (AllAboutARIS LIVE, Libero 107,4, NS1), στο ντέρμπι του αγωνιστικού τριημέρου, με αποκλειστικό στόχο την νίκη και τίποτε άλλο. Ενα αποτέλεσμα που θα ηρεμήσει αρκετά τα πράγματα μετά την ήττα από την ΑΕΛ και παράλληλα θα βοηθήσει την ομάδα να ρεφάρει για τις τελευταίες βαθμολογικές απώλειες. 

Το έργο του ΑΡΗ βέβαια μόνο εύκολο δεν είναι, αφού αντιμετωπίζει ίσως την καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα αυτή την στιγμή. Εναν Ολυμπιακό βέβαια ο οποίος δεν βρίσκεται επίσης στην καλύτερη φάση του, μετά και την ήττα από τον Ερυθρό Αστέρα προ ολίγων ημερών.

Η επιστροφή του Σάσα και η προσέγγιση των ντέρμπι

Ο Βραζιλιάνος εξέτισε την τιμωρία του κόντρα στην ΑΕΛ και αυτή την εβδομάδα είναι κανονικά στα πλάνα του Τόλη Τερζή, δίνοντας μία πολύ σημαντική λύση στην μεσαία γραμμής της ομάδας και στο τακτικό κομμάτι του αποψινού αγώνα. 

Ο προπονητής του ΑΡΗ ετοίμασε μία προσέγγιση παρόμοια με αυτήν των αγώνων κόντρα σε Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ, ποντάροντας στους χώρους και την ποιότητά της ομάδας του μεσοεπιθετικά. 

Στο πλαίσιο αυτό ο 48χρονος τεχνικός επανέφερε στην αποστολή μετά από δύο αγωνιστικές τον Ντάνιελ Μαντσίνι, ο οποίος είναι και το μοναδικό νέο πρόσωπο.

Η αποστολή του ΑΡΗ: Ehmann, Τσιλιγγίρης, Fran Velez, Hugo Souza, Rose, Sundgren, Korhut, Larsson, Matilla, Diguiny, Bruno Gama, Mancini, Nico Martinez, Lucas Sasha, Abou Ba, Tonso, Duarte, Ideye, Δεληζήσης, Φετφατζίδης.

Η πίεση του Ολυμπιακού 

Οι “ερυθρόλευκοι” είναι δεδομένο ότι δίνουν προτεραιότητα στο πρωτάθλημα, όπως φάνηκε και από το ροτέισον του Μαρτίνς την περασμένη Τρίτη στο Βελιγράδι. Εκεί όπου ο Ολυμπιακός γνώρισε μία ήττα που δημιούργησε μουρμούρες και πίεση για νίκη απόψε κόντρα στον ΑΡΗ.

Ο Πορτογάλος τεχνικός άφησε στην Αθήνα τπον τραυματία Καμαρά ενώ πήρε μαζί του τον Τσιμίκα του οποίου η συμμετοχή θα αποφασιστεί την τελευταία στιγμή. 

Η αποστολή του Ολυμπιακού: Σα, Αλέν, Καραργύρης, Τοροσίδης, Σεμέδο, Μπα, Τσιμίκας, Ελαμπντελαουί, Κούτρης, Μεριά, Παπαδόπουλος, Λοβέρα, Γκιλιέρμε, Μπουχαλάκης, Μασούρας, Μπενζιά, Σουντανί, Ποντένσε, Ραντζέλοβιτς, Βαλμπουενά, Ελ Αραμπί, Γκερέρο.

Η “ταυτότητα” του αγώνα

6η αγωνιστική Super League
ΑΡΗΣ-Ολυμπιακός
ΓΗΠΕΔΟ: “Κλεάνθης Βικελίδης”

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Γιώργος Τζοβάρας (Φθιώτιδας)
ΒΟΗΘΟΙ: Χασάν Κούλα (Ξάνθης), Ανδρέας Μεϊντάνας (Αχαΐας)
4ος: Γιώργος Τάσης (Ηπείρου)

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ VAR: Αναστάσιος Παπαπέτρου (Αθηνών)
ΒΟΗΘΟΣ: Δημήτρης Σαμοΐλης (Αθηνών)

Προτεινόμενα Άρθρα