"Βόλτα" στην Κρήτη με… σούπερ εμφάνιση το Περιστέρι!

από Νίκος Παπαδόπουλος

Εξαιρετικό και… άνετο το Περιστέρι, κέρδισε εύκολα το Ρέθυμνο στην Κρήτη (79-60) και έκανε το 2/2 στην Basket League με οδηγούς τους Μάικλ Μόρισον και Παναγιώτη Βασιλόπουλο.

Ο Ηλίας Ζούρος θα περίμενε σίγουρα πιο δύσκολο ματς στην Κρήτη, όμως οι παίκτες του το έκαναν πραγματικά εύκολο! Με εξαιρετική εμφάνιση και κυριαρχία σε άμυνα και επίθεση, το Περιστέρι πέρασε εύκολα από το “Μελίνα Μερκούρη”, κερδίζοντας με 79-60 το Ρέθυμνο. Κορυφαίοι της αναμέτρησης ήταν οι Μάικλ Μόρισον (13π – 6 ριμπ) και Παναγιώτης Βασιλόπουλος (13π – 4ριμπ – 4ασ), ενώ σημαντικός για το 2-0 των νικητών στο πρωτάθλημα ήταν και ο Χρήστος Σαλούστρος (8π – 3ριμπ). Πάλεψαν… μόνοι τους οι Κόνερ Φράνκαμπ (21π) και Τζάρβις Γκάρετ (18π) από τους ηττημένους, που έμειναν χωρίς νίκη.

 Το Περιστέρι μπήκε πιο δυνατά στο ματς και μετά το αρχικό 2-11 (3′), έκλεισε το πρώτο δεκάλεπτο με διψήφια διαφορά (15-25). Το τέμπο παρέμεινε υψηλό από την πλευρά των φιλοξενούμενων, οι οποίοι ήταν καλοί σε άμυνα και επίθεση, με αποτέλεσμα το… άνετο +15 στην ανάπαυλα του ημιχρόνου (25-40).

Το Ρέθυμνο ανέβασε στροφές με την έναρξη του τρίτου δεκαλέπτου, όμως το Περιστέρι παρέμεινε σε θέση… οδηγού, βρίσκοντας λύσεις με τους Βασιλόπουλο και Σαλούστρο. Το 18-18 της περιόδου κράτησε το ματς στα ίδια δεδομένα (43-58 στο 30′) και η τέταρτη περίοδος κύλησε σχεδόν διαδικαστικά, αφού οι Κρητικοί δεν μπόρεσαν ποτέ να επιστρέψουν στο ματς και να διεκδικήσουν στα ίδια τη νίκη. Αντίθετα, το Περιστέρι ανέβασε την διαφορά στους , κάνοντας… περίπατο στην δεύτερη αγωνιστική της Basket League.

Δεκάλεπτα: 15-25, 25-40, 43-58, 60-79

Πηγή: sdna.gr

Προτεινόμενα Άρθρα