Εννιά χρόνια είναι πολλά! (vid)

από AllAboutARIS

Ήταν Απρίλιος του 2010 όταν ο ΑΡΗΣ με δύο γκολ του Έντι Τζόνσον κέρδιζε για τελευταία φορά τον Ολυμπιακό στο Κλεάνθης Βικελίδης

Πάνε εννιά χρόνια από τότε και ίσως ήρθε η ώρα. Το 2-0 των κιτρινόμαυρων επί των ερυθρόλευκων για τα play off του 2010 ήταν το τελευταίο τρίποντο του ΑΡΗ απέναντι στον επερχόμενο αντίπαλό του στο πρωτάθλημα.

Ήταν σε μια περίοδο που ο ΑΡΗΣ είχε ηττηθεί στον τελικό του κυπέλλου από τον Παναθηναϊκό και ξεκινούσε την πορεία του στα play off. Ένα ξεκίνημα που ήταν ιδανικό καθώς η νίκη στην πρεμιέρα του μίνι πρωταθλήματος επί του Ολυμπιακού ερχόταν ως φάρμακο στην ψυχολογία της ομάδας.

Εν τέλει αυτή η νίκη βοήθησε στην τελική “σούμα” τον ΑΡΗ να τερματίσει πάνω από τον Ολυμπιακό στην ειδική βαθμολογία των play off και να στέλνει τους μέχρι πρότινος πρωταθλητές στον 2ο προκριματικό γύρο του Europa league. Αντίθετα οι κιτρινόμαυροι πήραν καλύτερο εισιτήριο για την Ευρώπη με τη χρονιά που ακολούθησε στη δεύτερη τη τάξει διασυλλογική διοργάνωση να λησμονείται ακόμα, με τις νίκες επί της Ατλέτικο και την πορεία μέχρι τους 32.

Ο απόλυτος πρωταγωνιστής της τελευταίας νίκης επί του Ολυμπιακού ήταν ο Έντι Τζόνσον ο οποίος με δύο “χτυπήματα”, ένα σε κάθε ημίχρονο, έδωσε μια μεγάλη νίκη από πολλές πλευρές στην ομάδα. Μάλιστα στο 1-0 ο ΑΡΗΣ είχε και χαμένο πέναλτι με τον Κόκε.

Την Κυριακή το βράδυ λοιπόν ο ΑΡΗΣ αντιμετωπίζει και πάλι τον Ολυμπιακό για την 6η αγωνιστική της σεζόν 2018/2019 στη Superleague με το Κλεάνθης Βικελίδης να είναι κατάμεστο όπως τότε και πλέον να “αναζητείται” ο νέος… Τζόνσον που θα βάλει τα θεμέλια για το δυναμικό restart της ομάδας στο πρωτάθλημα.

Προτεινόμενα Άρθρα