Κωδικός: Πρόκριση

από Αντώνης Γκάτζιος

Χωρίς… ανάσα, ο ΑΡΗΣ είναι έτοιμος για το δεύτερο επίσημο παιχνίδι της σεζόν. Σήμερα (2/10, 17:00) φιλοξενεί τον Ηρακλή, για την 1η αγωνιστική της Β’ φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας.

Η ομάδα του Σούλη Μαρκόπουλου έδωσε το βράδυ της Κυριακής ένα επίπονο σωματικά ντέρμπι, με τον ΠΑΟΚ, στο οποίο μάλιστα χρειάστηκε παράταση και μέσα σε λιγότερο από τρεις μέρες, καλείται να αντιμετωπίσει τον Ηρακλή, που είχε περισσότερο χρόνο ξεκούρασης και προετοιμασίας.

Όλα αυτά δεν αναιρούν ότι μοναδικός στόχος του ΑΡΗ είναι η νίκη – πρόκριση. Ο κόουτς του ΑΡΗ δήλωσε ξεκάθαρα ότι στόχος της ομάδας είναι να προχωρήσει στο θεσμό του Κυπέλλου και πάνω σ’ αυτήν τη λογική, η νίκη είναι απαραίτητη. Εφόσον προκριθούν, οι «κιτρινόμαυροι» θα αντιμετωπίσουν στις 16/10 το Ρέθυμνο, εκτός έδρας.

Ο ΑΡΗΣ βρίσκεται ακόμα σε περίοδο μονταρίσματος και οι μικρότερες δυνατές απώλειες είναι το πρώτο ζητούμενο. Αν καταφέρει να κερδίσει σήμερα, θα κάνει το «2 στα 2», ένας άκρως θετικός απολογισμός, δεδομένου του πόσο αργά «χτίστηκε» το ρόστερ και «βρέθηκαν» όλοι οι παίκτες μαζί.

Στον αγώνα με τον ΠΑΟΚ, ο ΑΡΗΣ (απ)έδειξε ότι έχει παίκτες με προσωπικότητα, οι οποίοι μπορούν να πάρουν πάνω τους την ομάδα στα κρίσιμα σημεία. Αυτό ίσως χρειαστεί να γίνει και σήμερα, εφόσον ο αγώνας είναι «κλειστός». Το θετικό για τον ΑΡΗ είναι κάθε μέρα που περνάει είναι κέρδος γι’ αυτόν, από πλευράς συνοχής, ενώ στον αντίποδα πρέπει να έχει αντοχές γιατί τα παιχνίδια είναι συνεχόμενα.

Διαιτητές της αναμέτρησης είναι οι Πουρσανίδης Γ., Συμεωνίδης και Τζιοπάνος.

Προτεινόμενα Άρθρα