Μανέ: "Στο παρελθόν η κόντρα μας με τον Σαλάχ – Καλύτερη η φετινή ομάδα από την περυσινή"

από AllAboutARIS

Ο Σαντιό Μανέ εκπροσώπησε τους ποδοσφαιριστές της Λίβερπουλ στη συνέντευξη Τύπου πριν τον αγώνα της Τετάρτης (2/10) της πρωταθλήτριας Ευρώπης απέναντι στη Σάλτσμπουργκ στο "Anfield".

O Σενεγαλέζος άσος σχολίασε τις σχέσεις του με τον Μοχάμεντ Σαλάχ, τους στόχους της φετινής χρονιάς για τους “κόκκινους”, καθώς και το γεγονός πως θα αντιμετωπίσει τους Αυστριακούς, που είναι η πρώην ομάδα του.

Αναλυτικά όσα ανέφερε:

Για τη συνεργασία του με τον Μοχάμεντ Σαλάχ και τη κρίση που πέρασαν οι σχέσεις τους:

“Ουάου, αυτή και αν είναι καλή ερώτηση. Διάφορα πράγματα συμβαίνουν στο ποδόσφαιρο. Ήμουν λίγο θυμωμένος μαζί του (στο παιχνίδι με την Μπέρνλι) γιατί είναι ποδόσφαιρο και θες να σκοράρεις όσα περισσότερα γκολ γίνεται. Βλέπεις τη Μάντσεστερ Σίτι να κερδίζει 8-0, 7-0, 6-0. Για την ομάδα θεωρώ πως είναι καλό να σκοράρει όσα περισσότερα γκολ γίνεται. Αλλά αυτά συμβαίνουν. Δεν με είδε. Ήμουν λίγο θυμωμένος αλλά έχουμε γίνει πολύ καλοί φίλοι πια. Είναι όλα ξεχασμένα τώρα, αφού τα έχουμε αφήσει πίσω μας”.

Αν η φετινή ομάδα είναι καλύτερη από αυτή της προηγούμενης χρονιάς:

“Θα πω ότι είμαστε καλύτεροι τη φετινή χρονιά, σε σχέση με πέρυσι. Αυτός είναι και ο λόγος που δουλεύουμε όλο και πιο σκληρά κάθε μέρα. Για να γινόμαστε όλο και καλύτεροι χρονιά με τη χρονιά. Είμαστε περισσότερο ώριμοι από τη προηγούμενη χρονιά. Όποτε ναι, θα πως πως φέτος είμαστε καλύτεροι”.

Για το αν η κατάκτηση του πρωταθλήματος ή η υπεράσπιση του Champions League είναι σημαντικότερα για τη Λίβερπουλ:

“Καλή ερώτηση. Σίγουρα, θα πω και τα δύο, επειδή είναι εξίσου σημαντικά για μένα. Και τα δύο είναι ο στόχος μας. Είμαστε η Λίβερπουλ, είμαστε μια σπουδαία ομάδα, οπότε δεν θα έχουμε κάποιο πρόβλημα για να τα διεκδικήσουμε αμφότερα. Δεν έχουμε τίποτα να χάσουμε και δεν βάζουμε τους εαυτούς μας υπό πίεση. Οπότε, θα πω και τα δύο και θα παλέψουμε το ίδιο και για τα δύο”.

Για τη δυναμική της Σάλτσμουργκ και τα χρόνια που αγωνίστηκε στην αυστριακή ομάδα:

“Η αυστριακή λίγκα φυσικά και είναι μια καλή λίγκα. Έπαιξα εκεί για 2-2,5 χρόνια και συνάντησα πολύ καλούς ανθρώπους, πολύ καλούς συνεργάτες, μια πολύ καλή ομάδα και ένα πολύ καλό σύλλογο. Σαν άνθρωπος έμαθα πολλά, όπως και σαν ποδοσφαιριστής. Είναι πραγματικά μια πολύ καλή ομάδα και τα πάνε πολύ καλά. Αξίζουν το σεβασμό μας για τα όσα έχουν καταφέρει τα τελευταία χρόνια. Περιμένουμε ένα πολύ, πολύ δύσκολο παιχνίδι. Θα κάνουμε τα πάντα για να πάρουμε τη νίκη”.

Για τα ταλέντα που διαθέτει η Σάλτσμπουργκ:

“Μερικές φορές παρακολουθώ το αυστριακό πρωτάθλημα όταν είμαι σπίτι και ειδικά όταν παίζει η Σάλτσμπουργκ. Είναι πολύ καλοί παίκτες. Έχουν κάποιους πολύ καλούς παίκτες στην ομάδα, οπότε είναι σημαντικό για εμάς να τους προσέξουμε. Έχουν πολύ καλή ομάδα και οι παίκτες τους είναι πεινασμένοι για ακόμα περισσότερες διακρίσεις. Σε λίγα χρόνια μπορούν να γίνουν εξαιρετικοί παίκτες”.

Για το συναίσθημα να αντιμετωπίζει την πρώην ομάδα του:

“Φυσικά και είναι ιδιαίτερο συναίσθημα για μένα. Έπαιξα εκεί για 2,5 χρόνια και τώρα θα αγωνιστώ εναντίον τους. Θα είναι έτοιμοι για μένα, όμως και εγώ θα είμαι έτοιμος γι’ αυτούς. Πάντα θα αγαπάω αυτή την ομάδα και την πόλη. Είμαι πραγματικά πολύ χαρούμενος που θα συναντήσω και πάλι τους παλιούς μου συμπαίκτες. Όμως ταυτόχρονα, θέλω εξίσου πολύ να τους κερδίσω”.

Για την επιρροή του Φαν Ντάικ στο παιχνίδι της Λίβερπουλ:

“Είμαστε πολύ χαρούμενοι που έχουμε τον Βίρτζιλ (Φαν Ντάικ) στην ομάδα. Είμαι περήφανος γι’ αυτόν, τα πάει πολύ καλά, κάνει εξαιρετική δουλειά κερδίζοντας κάθε μπάλα και επίσης πάντα μου πασάρει τη μπάλα. Και τα άλλα παιδιά όμως. Ο Ρόμπερτσον, ο Τρεντ, ο Μάτιπ, ο Λόβρεν, όλα τα παιδιά τα πάνε πολύ καλά. Οι μέσοι μας επίσης. Η Λίβερπουλ έχει να κάνει με την ομάδα και είμαστε όλοι χαρούμενοι που αγωνιζόμαστε μαζί, πράγμα που είναι πολύ σπουδαίο για εμάς”.

πηγή: sport-fm.gr

Προτεινόμενα Άρθρα