Εκνευριστικά άστοχος αλλά… γίνεται παραγωγικός

από Νίκος Παπαδόπουλος

Η ήττα από την ΑΕΛ και ο τρόπος που ήρθε, άφησε σε δεύτερη μοίρα την επιθετική παρουσία της ομάδας

Αυτό έγινε βέβαια δικαιολογημένα, αφού στο τέλος ο ΑΡΗΣ δεν πήρε αυτό που ήθελε, χάνοντας σωρεία κλασσικών ευκαιριών στο δεύτερο ημίχρονο. Χαμένες μεν αλλά εντάσσονται έστω κι έτσι στην γενικότερη αλλαγή που παρουσιάζει ο ΑΡΗΣ μεσοεπιθετικά. 

Από εκεί που το γκολ δυσκόλευε αρκετά την ομάδα, στα τελευταία τρία παιχνίδια έχει καταφέρει να σκοράρει οκτώ φορές. Τέσσερα με τον Παναθηναϊκό και από δύο με ΠΑΟΚ και ΑΕΛ.

Με εξαίρεση το ντέρμπι της Τούμπας, αυτό που αρχίζει να χαρακτηρίζει τον ΑΡΗ είναι παραγωγικότητα όσον αφορά την δημιουργία κλασσικών ευκαιριών, με την μπάλα κάτω και προσπαθώντας να βγάλει φάσεις και μέσα από συνδυαστικό ποδόσφαιρο πέραν των ατομικών ενεργειών.

Κόντρα στην ΑΕΛ βέβαια αρκετές φορές ήταν άτυχος αλλά και επιπόλαιος, πληρώνοντας και αυτά τα δύο στοιχεία πέραν των λαθών που έγιναν στην άμυνα. Κάτι που στην ομάδα θεωρούν ότι μπορεί να αποτελέσει μία κακή παρένθεση. Ετσι πρέπει να φροντίσουν ώστε να αυτή να… κλείσει στα επόμενα ματς. Αρχής γενομένης από το επερχόμενο παιχνίδι κόντρα στον Ολυμπιακό. 

Προτεινόμενα Άρθρα