Νίκη για την Ξάνθη

από Κωνσταντίνος Τσίπτσιος

Μείωσε στην εκπνοή ο Βόλος

Υπάρχει ένας παλιός ποδοσφαιρικός νόμος: Μη δώσεις χώρο σε Βραζιλιάνους. Και ένας δεύτερος. Μη δώσεις χώρο στην Ξάνθη. Όσοι το έχουν ζήσει φέτος, μπορούν να το διηγηθούν και από σήμερα μπορεί και ο Βόλος. Οι νεοφώτιστοι ήταν καλύτεροι, σχεδόν συντριπτικά καλύτεροι στο ξεκίνημα του αγώνα, αλλά ένας… ευρωπαϊκός Βραζιλιάνος (σ.σ. τουτέστιν Πορτογάλος) και ένας κανονικός τον έκοψαν στα δύο. Οι γηπεδούχοι, που είχαν τις στιγμές τους στο ματς όμως όχι τόσο σπουδαίες, έκοψαν τους φιλοξενούμενους στα δύο με το πρώτο γκολ και μετά είχαν το παιχνίδι ακριβώς εκεί που το ήθελαν.

Συνήθως, όταν αναφερόμαστε στη Super League, αποτυπώνονται στον πίνακα του σκορ περισσότερα από όσα πραγματικά συμβαίνουν στο γήπεδο. Στην Ξάνθη, η εξαίρεση επιβεβαιώνει τον κανόνα. Το ένα γκολ που σημειώθηκε στα Πηγάδια ήταν πλασματικό για την εικόνα στον αγωνιστικό χώρο. Και ήταν ακόμα πιο πλασματικό που επετεύχθη από τους γηπεδούχους σε ένα 45λεπτο, στο οποίο ο Βόλος είχε περισσότερη διάθεση να παίξει ποδόσφαιρο, να δημιουργήσει, να ψάξει το γκολ και είχε χάσει τις περισσότερες ευκαιρίες στο ματς. Ως το 40! Γιατί διόλου πλασματικά και καθόλα  ρεαλιστικά, οι γηπεδούχοι σε μια άριστη αντεπίθεση και με δημιουργό για μια ακόμα αγωνιστική τον Στάρτζεον έφτασαν στο 1-0 με τον Τεσέιρα να πλασάρει σωστά μέσα από την περιοχή.

Όπως τελείωσε το πρώτο ημίχρονο, ξεκίνησε το δεύτερο. Σχεδόν! Η ροή του αγώνα αυτή τη φορά ήταν σε… κανονικούς ρυθμούς Super League, όμως και πάλι μια αντεπίθεση και ένας εξαιρετικός συνδυασμός του Ντε Αμορίμ με τον Σόσα έφερε το δεύτερο γκολ των γηπεδούχων και «τελείωσαν» τα κουράγια του Βόλου, που ελάχιστα απείλησε μέχρι το φινάλε του ματς. Ένα φινάλε που είχε ένα δίλεπτο φωτιά με την Ξάνθη να φτάνει σε τρίτο γκολ και τον Βόλο να μειώνει 3-1 στην εκπνοή.

Προτεινόμενα Άρθρα