Πιο επικίνδυνη η περιφέρεια

από Αντώνης Γκάτζιος

Ο ΑΡΗΣ υποδέχεται σήμερα (29/9, 17:45) τον ΠΑΟΚ, ο οποίος άλλαξε πολύ σε σχέση με πέρυσι. Ο Σούλης Μαρκόπουλος και το τιμ της ομάδας "ξεψάχνισαν" τον αντίπαλο, μέσα από τα φιλικά που έχει δώσει ως τώρα.

Ο ΠΑΟΚ έχει δώσει ως τώρα έξι φιλικά ματς και ο ΑΡΗΣ έχει «εικόνα» του αντιπάλου. Ο Μαρκόπουλος εστιάζει την προσοχή του σε συγκεκριμένα σημεία, αφού ο αντίπαλος έχει κάποια δυνατά σημεία, αλλά και αδυναμίες. Με εξαίρεση το πρώτο απέναντι στην αδύναμη Ελευθερούπολη, οι αριθμοί του έχουν ως εξής:

Στα φιλικά παιχνίδια με Λέφσκι, Πανιώνιος, Ιωνικό, Οχρίντ, Ρίλσκι, η ομάδα του Κώστα Φλεβαράκη σκόραρε  87 πόντους κατά  μέσο όρο και δέχθηκε 77.4. Ο ΠΑΟΚ έδειξε καλά στοιχεία στο επιθετικό κομμάτι, όμως φαίνεται να αντιμετωπίζει πρόβλημα στην άμυνα, ειδικά στην περιφέρεια. Στα τέσσερα τελευταία φιλικά, δέχτηκε 82 πόντους κατά μέσο όρο.

Σε ατομικό επίπεδο, ο Άαρον Μπεστ (φωτό) και ο Άνταμ Σμιθ (ο οποίος είχε βρεθεί και στο στόχαστρο του ΑΡΗ) ήταν οι πρώτοι σκόρερ του ΠΑΟΚ στα φιλικά, με 12.2 πόντους ανά αγώνα έκαστος. Ακολούθησε ο Αντουέιν Ουίγκινς με 11.6 πόντους, ο Ζέιν Νόουλς (9.2π), ο Τεκουάν Λιούις (8.4π), ο Βαγγέλης Μαργαρίτης (8π. σε 3 ματς) και οι Ζήσης Σαρικόπουλος (7.8π.), Αμανζέ Εγκεκέτζε (6π.), Σταύρος Σχίζας (5.8π.), Απόλλων Τσόχλας (4.2π.) και Γιάννης Χατζηνικόλας (5π. σε 3 ματς).

Προτεινόμενα Άρθρα