Με το μαχαίρι στα δόντια

από Αντώνης Γκάτζιος

Η ώρα του πρώτου τζάμπολ έφτασε για τον ΑΡΗ, και… με τι παιχνίδι! Η ομάδα του Σούλη Μαρκόπουλου υποδέχεται σήμερα (29/9, 17:45, ΕΡΤ3 Live, Libero FM 107.4) τον ΠΑΟΚ στην πρεμιέρα της Basket League και δε σκέφτεται τίποτα πέρα από τη νίκη.

Σίγουρα η ομάδα είναι ανέτοιμη, όμως τέτοιες παράμετροι μπαίνουν σε δεύτερη μοίρα όταν πρόκειται για ντέρμπι «αιωνίων». Ο «νέος» ΑΡΗΣ είναι έκπληξη ακόμα και για τους ίδιους τους φιλάθλους του και έτσι θέλει να εκπλήξει και τον αντίπαλο, ο οποίος δεν είχε την ευκαιρία να «κατασκοπεύσει» το σύνολο του Μαρκόπουλου.

Η νίκη είναι κομβικής σημασίας για τον ΑΡΗ. Βρισκόμαστε ακόμα στο ξεκίνημα, όμως αφενός οι «κιτρινόμαυροι» θέλουν να κάνουν… δήλωση «παρουσίας» μετά από ένα πολύ δύσκολο καλοκαίρι, αφετέρου να δώσουν χαρά στον κόσμο τους. Και τρίτον, να προστατέψουν την έδρα τους, ξεκινώντας με +1 σε σχέση με πέρυσι, όπου έχασαν τον αντίστοιχο αγώνα.

Ο Σούλης Μαρκόπουλος θέλει να περιορίσει τη δράση κυρίως των περιφερειακών του ΠΑΟΚ, ο οποίος σκόραρε με σχετική άνεση στα φιλικά. Στο επιθετικό κομμάτι, πιθανότατα θα προσπαθήσει να περάσει την μπάλα μέσα στη ρακέτα, όπου ο ΑΡΗΣ έχει υπεροπλία με τους Ντραγκίτσεβιτς, Μιλόσεβιτς, Γκάγκιτς και θα ψάξει το ελεύθερο σουτ. Η ευστοχία από το τρίποντο θα είναι καθοριστική για την εξέλιξη του αγώνα, αφού στα φιλικά ο ΠΑΟΚ έδειξε να πονά στην περιφερειακή άμυνα.

Τέτοιοι αγώνες κρίνονται σε ένα βαθμό και από το πάθος. Οι Έλληνες του ΑΡΗ ξέρουν καλά τι σημαίνει ένα ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, οι «πλάβι» είναι φύσει μαχητικοί παίκτες και ο ΑΡΗΣ αναμένεται να μπει στο γήπεδο… με το μαχαίρι στα δόντια, για να δείξει ποιος είναι το αφεντικό. Η εμπειρία των περισσότερων παικτών θα τους βοηθήσει να ανταπεξέλθουν στην πίεση που εύλογα έχει ένα τέτοιο ματς. Τα υπόλοιπα, στο παρκέ!

Προτεινόμενα Άρθρα