Αλλάζει το Nations League

από Νίκος Παπαδόπουλος

Μετά την πρώτη διοργάνωση, που λειτούργησε ως πειραματική και κέρδισε, τελικά, το ενδιαφέρον του ποδοσφαιρικού κοινού, το Nations League πραγματοποιεί τις πρώτες του αλλαγές, στην προσπάθεια να βλέπουν οι φίλαθλοι περισσότερα ματς μεταξύ των παραδοσιακών δυνάμεων.

Η UEFA ανακοίνωσε, συγκεκριμένα, ότι στην Α’ Κατηγορία, όπου συναγωνίζονται οι κορυφαίες ομάδες, θα συμπεριληφθούν 16 αντί για 12 που βρίσκονταν εκεί προηγουμένως. Θα μπορούσε κάποιος να θεωρήσει αυτή την αλλαγή και ως μικρό… χάδι σε Γερμανία, Κροατία, Ισλανδία και Πολωνία, που έχασαν τη θέση τους από τα αρνητικά αποτελέσματα, αλλά η Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία θέλει να προχωρήσει στην εν λόγω αλλαγή, ώστε να αυξηθούν οι πιθανότητες για μεγάλα ντέρμπι στην τελική φάση.

Με αυτό τον τρόπο, στο επόμενο Nations League θα υπάρχουν 16 χώρες στην Α’ Κατηγορία, άλλες 16 στη Β’ και τη Γ’ Κατηγορία αντίστοιχα, με 7 εθνικές ομάδες να συμπληρώνουν τον «χάρτη» των 55 συνολικά από τη Δ’ Κατηγορία. Ο αριθμός των χωρών, πάντως, παραμένει ίδιος με αυτόν της πρώτης «έκδοσης» της διοργάνωσης.

Μια ακόμη θετική συνέπεια αυτής της αλλαγής είναι, ότι στο 2ο Nations League θα υπάρξουν 160 παιχνίδια, έναντι των 138 της πρώτης διοργάνωσης, ενώ τα έσοδα από τηλεοπτικά δικαιώματα και χορηγούς θα είναι πάνω από 500 εκατομμύρια ευρώ. Η κλήρωση θα γίνει στις 3 Μαρτίου 2020 στο Άμστερνταμ, με την Εθνική μας να βρίσκεται στη League C.

Αναλυτικά, οι Κατηγορίες και οι χώρες που βρίσκονται σε αυτές:

LEAGUE A: Πορτογαλία (κάτοχος του τίτλου), Ολλανδία, Αγγλία, Ελβετία, Βέλγιο, Γαλλία, Ισπανία, Ιταλία, Βοσνία/Ερζεγοβίνη, Ουκρανία, Σουηδία, Κροατία, Πολωνία, Γερμανία, Ισλανδία.

LEAGUE B: Ρωσία, Αυστρία, Ουαλία, Τσεχία, Σκωτία, Νορβηγία, Σερβία, Φινλανδία, Σλοβακία, Τουρκία, Ιρλανδία, Βόρεια Ιρλανδία, Βουλγαρία, Ισραήλ, Ουγγαρία, Ρουμανία

LEAGUE C: Ελλάδα, Αλβανία, Μαυροβούνιο, Γεωργία, Βόρεια Μακεδονία, Κόσοβο, Λευκορωσία, Κύπρος, Εσθονία, Σλοβενία, Λιθουανία, Λουξεμβούργο, Αρμενία, Αζερμπαϊτζάν, Καζακστάν, Μολδαβία

LEAGUE D: Γιβραλτάρ, Νησιά Φερόε, Λετονία, Λιχτενστάιν, Ανδόρα, Μάλτα, Σαν Μαρίνο

Το καλεντάρι του Nations League 2020-2021:

Κλήρωση: 3 Μαρτίου 2020 (Άμστερνταμ)

1η αγωνιστική: 3-5 Σεπτεμβρίου 2020

2η αγωνιστική: 6-8 Σεπτεμβρίου 2020

3η αγωνιστική: 8-10 Σεπτεμβρίου 2020

4η αγωνιστική: 11-13 Οκτωβρίου 2020

5η αγωνιστική: 12-14 Νοεμβρίου 2020

6η αγωνιστική: 15-17 Νοεμβρίου 2020

Κλήρωση τελικών: Αναμένεται η ημερομηνία

Τελικοί: 2-6 Ιουνίου 2021

Πηγή: sport-fm.gr

Προτεινόμενα Άρθρα