Τα δυνατά του σημεία και το ερωτηματικό πριν την σέντρα

από Νίκος Παπαδόπουλος

Ο ΑΡΗΣ δούλεψε όλη την εβδομάδα για ένα ντέρμπι διαφορετικών συνθηκών από αυτό με τον Παναθηναϊκό. Χωρίς όμως να σημαίνει ότι θα αλλάξει και πολλά.

Οι παίκτες του Τόλη Τερζή θα κληθούν να αντιμετωπίσουν μία ομάδα με πιο ποιοτικές μονάδες. Κάτι που απαιτεί από αυτούς μεγαλύτερη πνευματική συγκέντρωση στο τακτικό πλάνο πάνω στο οποίο ετοιμάστηκαν τα προηγούμενα 24ωρα. 

Το κοινό σημείο με τον Παναθηναϊκό βέβαια είναι ότι ο ΑΡΗΣ θα αντιμετωπίσει μία ομάδα που επίσης παίζει ανοικτά και δίνει χώρους. Χώρους τους οποίους θα προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί, αξιοποιώντας την ταχύτητα και την ποιότητα που έχει στο επιθετικό τρανζίσιον. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν θα επιχειρήσει να κρατήσει μπάλα και να κάνει το παιχνίδι του. Οχι όμως για μεγάλα διαστήματα και ανάλογα με το πρέσινγκ του αντιπάλου του. 

Τα παραπάνω παίζουν τον ρόλο τους και στις τελικές επιλογές του Τερζή, με το μοναδικό ερωτηματικό που μένει να απαντήσει πριν την σέντρα είναι ένα. Γκάμα ή κάποιος άλλος μαζί με τους Φετφατζίδη-Ντιγκινί στην τριάδα πίσω από τον Ιντέγε. Με τους Λάρσον, Μαντσίνι και σε μικρότερο βαθμό τον Τόνσο, να διεκδικούν την συγκεκριμένη θέση. Αν ο Πορτογάλος ξεκινήσει θα είναι στον άξονα ενώ στις άλλες περιπτώσεις ο Ντιγκινί μπορεί να μεταφερθεί στον άξονα. Ανάλογα και με την επιλογή. 

Μεσοαμυντικά δεν θα αλλάξει κάτι, με τον Κουέστα στο τέρμα για ακόμη μία φορά. Σούντγκρεν-Κόρχουτ στα άκρα της άμυνας, με τους Βέλεθ-Ρόουζ δίδυμο στα στόπερ και τον Σάσα με τον Ματίγια στην μεσαία γραμμή.

Προτεινόμενα Άρθρα