"Αποστολή"… διπλού στην Τούμπα!

από Νίκος Παπαδόπουλος

Το πρώτο τοπικό ντέρμπι της σεζόν είναι γεγονός για τον ΑΡΗ!

Μόλις μία εβδομάδα μετά τον Παναθηναϊκό έρχεται ακόμη ένα μεγάλο παιχνίδι για τους “κιτρινόμαυρους” Και συγκεκριμένα το τοπικό ντέρμπι με το ΠΑΟΚ σήμερα νστις 18:30 (AllAboutARIS LIVE, Libero 107,4) στο γήπεδο της Τούμπας.

Οι δύο ομάδες κοντράρονται σε ένα σημείο της σεζόν στο οποίο βαθμολογικά δεν κρίνονται πολλά, ψάχνοντας όμως την νίκη η κάθε μία για τους δικούς της λόγους. Για το γόητρο αλλά και την βαθμολογική τους θέση.

Η γραμμή που τράβηξαν Χαριστέας-Τερζής και η απαρτία του ντέρμπι

Το 4-0 κόντρα στον Παναθηναϊκό δημιούργησε μία ευφορία στα αποδυτήρια του ΑΡΗ, με τους Χαριστέα και Τερζή να παρεμβαίνουν νωρίς ώστε να μην παρασυρθούν οι παίκτες από το αποτέλεσμα της περασμένης Κυριακής. Το μήνυμα στάλθηκε προς όλους από τις αρχές της εβδομάδας, ξεκαθαρίζοντας ότι το σημερινό ντέρμπι είναι πολύ πιο δύσκολο και πιο ιδιαίτερο από αυτό με τους “πράσινους”. Με τον ΑΡΗ έτσι να κρατάει χαμηλούς τους τόνους και να δουλεύει όλη την εβδομάδα έχοντας ως στόχο την νίκη στην Τούμπα, η οποία θα βελτιώσει την θέση του και θα δώσει συνέχεια σε αυτό που ξεκίνησε την προηγούμενη εβδομάδα. 

Ο μεγάλος “σύμμαχος” για τον Τερζή ήταν η διάθεση στις προπονήσεις των προηγούμενων ημερών και κυρίως η απαρτία που υπήρξε. Ολοι οι παίκτες ήταν στην διάθεση του Έλληνα τεχνικού, με τον Τόνσο να είναι το νέο πρόσωπο της αποστολής. 

Αυτήν, την αποτελούν οι: Cuesta, Ehmann, Fran Velez, Hugo Souza, Rose, Sundgren, Korhut, Larsson, Lukas Sasha, Matilla, Diguiny, Bruno Gama, Mancini, Nico Martinez, Tonso, Duarte, Ideye, Δεληζήσης, Φετφατζίδης, Κωνσταντινίδης.

Η πειστική εμφάνιση και η εξτρά πίεση του ΠΑΟΚ

Ο σημερινός αντίπαλος του ΑΡΗ μετράει το απόλυτο έως τώρα αλλά προβληματίζει με την εικόνα του. Και ενδεχόμενη γκέλα σήμερα θα ανεβάσει τους τόνους. Για αυτόν τον λόγο ο Αμπέλ Φερέιρα περιμένει μία πειστική εμφάνιση για πρώτη φορά φέτος στο πρωτάθλημα, η οποία θα βοηθήσει ώστε η ομάδα του να αποβάλλει την πίεση που υπάρχει προς αυτήν. Και ειδικά από την στιγμή που δίνει ένα ντέρμπι στην έδρα της. 

Ο Πορτογάλος τεχνικός είδε τον Ελ Καντουρί να προπονείται τις τελευταίες ημέρες και έτσι τον πήρε μαζί του στην 19μελή αποστολή για τον αγώνα με τον ΑΡΗ.

Η αποστολή του ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης , Ζίβκοβιτς , Μάτος , Ροντρίγκο , Βαρέλα , Κρέσπο , Ίνγκασον , Γιαννούλης, Μίσιτς , Εσίτι , Ντόουγκλας Αουγκούστο , Ελ Καντουρί , Πέλκας , Μπίσεσβαρ , Ζαμπά , Λημνιός , Στοχ , Σφιντέρσκι , Άκπομ .

Η “ταυτότητα” του αγώνα

4Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚ
ΠΑΟΚ- ΑΡΗΣ
18:30
ΓΗΠΕΔΟ: “Στάδιο Τούμπας”

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Αναστάσιος Σιδηρόπουλος (Δωδ/νήσου)
ΒΟΗΘΟΙ: Πολυχρόνης Κωστάρας (Αιτ/νίας), ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΑΛΤΑΣ (Αχαΐας)
4ος: Δημήτρης Καραντώνης (Ημαθίας)

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ VAR: Αριστοτέλης Διαμαντόπουλος (Αρκαδίας)
ΒΟΗΘΟΣ: Κωνσταντίνος Τριανταφύλλου (Αρκαδίας)

Προτεινόμενα Άρθρα