Αυτός είναι ο νέος ΑΡΗΣ

από Αντώνης Γκάτζιος

Ο βραχνάς των ban αποτελεί παρελθόν για τον ΑΡΗ και πλέον το βάρος μεταφέρεται στο παρκέ. Εκεί που η ομάδα του Σούλη Μαρκόπουλου θα προσπαθήσει να εμφανιστεί όσο το δυνατόν πιο έτοιμη στις επίσημες υποχρεώσεις της.

Ο ΑΡΗΣ έχει ως συμμάχους την ποιότητα και το βάθος και ως εχθρούς την ελλιπή προετοιμασία και το γεγονός ότι το ρόστερ ολοκληρώθηκε αργά, παρά τη σιγουριά που υπήρχε για την άρση των ban. Το δεδομένο είναι ότι ο Σούλης Μαρκόπουλος έχει στα χέρια του ένα ενδιαφέρον «μείγμα», το οποίο καλείται να «δέσει» το συντομότερο δυνατό. Το AllAboutARIS επιχειρεί μία πρώτη καταγραφή, πάντα σύμφωνα με τα νυν δεδομένα.

Όπου νυν δεδομένα, αναφορικά με τους ξένους, η σίγουρη παρουσία των Τάλτον, Μόρις, Μιλόσεβιτς, η πιθανότερη του Γκάγκιτς (αντί του Λι), όπως και η διαφαινόμενη απόκτηση του Γκετσεβίτσιους.

Με δεδομένη και την παρουσία των Φλιώνη, Μποχωρίδη, Σακελλαρίου, Σλαφτσάκη και των νεαρών Βλάσιου, Σιδηροηλία, Βουλγαρόπουλου, το ρόστερ διαμορφώνεται ως εξής (πάντα με τον αστερίσκο μιας αλλαγής ή προσθήκης της τελευταίας στιγμής).

ΓΚΑΡΝΤ
Η πεντάδα Τάλτον, Γκετσεβίτσιους, Φλιώνη, Μποχωρίδη και Σακελλαρίου είναι από τις πιο «βαθιές» του «δεύτερου επιπέδου» της Basket League (πίσω από Παναθηναϊκό, Προμηθέα, ΑΕΚ). Με μία πρώτη ματιά, υπάρχει σαφής ποιοτική αναβάθμιση σε σχέση με πέρυσι στο κομμάτι των ξένων γκαρντ, με τον γνώστη της ελληνικής πραγματικότητας Τάλτον και τον πολύπειρο και εξαιρετικό σουτέρ Γκετσεβίτσιους.

Επίσης, υπάρχει η δυνατότητα εναλλαγής πολλών σχημάτων, αφού η συγκεκριμένη πεντάδα μπορεί να παίξει (έστω και κατά συνθήκη κάποιοι) και στις δύο θέσεις των γκαρντ. Φλιώνης και Μποχωρίδης αναμένονται καλύτεροι φέτος, με πιο σαφείς ρόλους στο παιχνίδι και καλύτερους ξένους δίπλα τους, και ο Σακελλαρίου προσδίδει βάθος και ίσως μία “σκληράδα” που (πλην Φλιώνη) φαίνεται να λείπει. Οι νεαροί Βλάσιος και Σιδηροηλίας θα διεκδικήσουν το χρόνο τους, αποτελώντας παιδιά από τα «σπλάχνα» του ΑΡΗ.

ΣΜΟΛ ΦΟΡΓΟΥΟΡΝΤ
Τη θέση κατά βάση θα καλύψει ο Μόρις, ενώ στο «3» μπορεί να κατέβει και ο Σλαφτσάκης. Όμως με δεδομένο το βάθος στις θέσεις των γκαρντ, οι παίκτες της παραπάνω κατηγορίας θα έχουν συμμετοχή και εδώ. Με άλλα λόγια, ο ΑΡΗΣ θα παίξει αρκετά και με τρία γκαρντ στην πεντάδα, όπως επιτάσσει, άλλωστε και το σύγχρονο μπάσκετ. Θα καλύψουν έτσι και μία από τις λίγες αδυναμίες του Μόρις, το μακρινό σουτ, αφού ο Αμερικανός έχει αρκετά άλλα χαρίσματα, όπως το σκοράρισμα, την ταχύτητα – εκρηκτικότητα και τα αθλητικά προσόντα.

ΦΡΟΝΤ ΛΆΪΝ
Ο ΑΡΗΣ ποντάρει στη «σχολή των πλάβι», με τους Μιλόσεβιτς, Ντραγκίτσεβιτς και Γκάγκιτς (πάντα εφόσον αποχωρήσει ο Λι και όχι ο τελευταίος) να αποτελούν τις «κολόνες» της ομάδας. Σλαφτσάκης και Βουλγαρόπουλος κλείνουν την πεντάδα των ψηλών, η οποία με μία πρώτη ματιά υστερεί σε αθλητικότητα, όμως έχει ποιότητα, αφού οι… «ιτς» φημίζονται για την κατάρτισή τους και το μπάσκετ που ξέρουν. Ο Μιλόσεβιτς είναι γνωστός στους Έλληνες και μπορεί να παίξει και στις δύο θέσεις της φροντ λάιν, ενώ ο Ντραγκίτσεβιτς και ο Γκάγκιτς είναι εξαιρετικοί στο επιθετικό παιχνίδι με μεγάλη γκάμα κινήσεων. Ειδικά ο Ντραγκίτσεβιτς είναι, για τα νυν δεδομένα του ΑΡΗ, προσθήκη από το «πάνω ράφι». Ο Σλαφτσάκης είναι μαχητικός και μπορεί να προσφέρει και στις δύο θέσεις των φόργουορντ, ενώ ο Βουλγαρόπουλος, ειδικά με το ύψος του, αποτελεί επένδυση.

Αυτά είναι τα πρώτα «σχέδια επί χάρτου» του «νέου» ΑΡΗ, με μία επιφύλαξη για τυχόν διαφοροποιήσεις της τελευταίας στιγμής. Συμπερασματικά, ο ΑΡΗΣ «γέμισε», έχει τα όπλα και τις αδυναμίες του, και τώρα θα δώσει μία μάχη με το χρόνο για να «δέσει» ως ομάδα. Η φύση των πρώτων αγώνων (το έφερε έτσι η μοίρα ώστε σε 8 μέρες να δώσει 3 τοπικά ντέρμπι) προσδίδει μία παραπάνω πίεση, όμως πέρα από το θέμα του γοήτρου, είναι σαφές ότι μία χρονιά δεν κρίνεται σε 2-3 ματς.

Προτεινόμενα Άρθρα