Μερικά πράγματα πρέπει να είσαι ΑΡΗΣ για να τα κάνεις! (pics-vids)

από Αντώνης Γκάτζιος

Είναι μερικά πράγματα που πρέπει να είσαι… ΑΡΗΣ για να τα κάνεις. Όπως η κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας το 1998 από την ομάδα μπάσκετ!

Ήταν 1η Φεβρουαρίου του 1998, όταν ο ΑΡΗΣ σόκαρε το πανελλήνιο και όχι μόνο, κατακτώντας το Κύπελλο Ελλάδας! Στο φάιναλ φορ του Αλεξανδρείου, η ομάδα του Χρήστου Μαγκώτσιου υποτίθεται ότι θα ήταν ο κομπάρσος, απέναντι στους ακριβοθώρητους Παναθηναϊκό, Ολυμπιακό, ΑΕΚ, οι οποίοι με τεράστια μπάτζετ πρωταγωνιστούσαν σε Ελλάδα και Ευρώπη. Σε ποιον προϋπολογισμό, όμως, μετριούνται η καρδιά, η ψυχή, η φανέλα, το ειδικό βάρος;

Ένας ΑΡΗΣ με τεράστια προβλήματα. Που έχασε Ορτίθ και Σοκ λόγω οικονομικού, που οι φίλαθλοί του κατέβασαν τον Μάριο Μπόνι από το αεροπλάνο για να παίξει στο φάιναλ φορ και ο αθεόφοβος όχι μόνο έπαιξε, αλλά αναδείχτηκε και MVP, που είδε έναν Σέρβο, τον Ζάρκο Πάσπαλι, να παίζει… με ένα πόδι.

Και τι μ’ αυτό; Πρώτος στο… μενού ήταν ο Παναθηναϊκός των Μπάιρον Σκοτ, Ντίνο Ράτζα και της αφάν γκατέ του ελληνικού στοιχείου. Το 83-68 του ΑΡΗ ήταν ένα εκκωφαντικό μήνυμα, όμως οι περισσότεροι έλεγαν ότι με τόσα προβλήματα δε θα αντέξει στον τελικό με την ΑΕΚ. Αμ δε…

Με πάθος που ξεχείλιζε, με άμυνα για σεμινάριο, με κατάθεση ψυχής κοντολογίς, την 1η Φεβρουαρίου του 1998 ο ΑΡΗΣ πήρε τον κατά πολλούς πιο μάγκικο από τους 22 τίτλους της πλούσιας ιστορίας του. Με τον Παναγιώτη Λιαδέλλη να βάζει στα καλάθια τους γκαρντ της Ένωσης, τον Γιάννη Σιούτη να κάνει ένα από τα καλύτερα παιχνίδια της καριέρας του και άπαντες να αφήνουν… τα συκώτια τους στο παρκέ, κέρδισε με 71-68, ξεκινώντας ένα τεράστιο πανηγύρι στο Παλέ και στη συνέχεια, φυσικά, σε όλη τη Θεσσαλονίκη.

ΑΡΗΣ (Χρήστος Μαγκώτσιος): Λιαδέλης 22(1), Χρυσανθόπουλος 3(1), Πάσπαλι 12, Σιούτης 15(2), Γαλακτερός 3(1), Ναχάρ 3, Αγγελίδης 5(1), Φλώρος, Όρντμαν, Μπόνι 8.

ΑΕΚ (Γιάννης Ιωαννίδης): Κολντεμπέλα 2, Λάσα 13(2), Πρέλεβιτς, Άντερσον 18, Χατζής 14(2), Λάρσεν, Κακιούζης 4, Τσακαλίδης 6, Άντερσεν, Αλεξάντερ 11.

Η εκπομπή του AllAboutARIS TV, την Παρασκευή 29/1, θυμήθηκε τον άθλο του 1998, με εκτενή αναφορά και ιστορίες από εκείνο το μαγικό τριήμερο.

Προτεινόμενα Άρθρα