Αποκάλυψη AllAboutARIS: Ιέρο για τον πάγκο του ΑΡΗ!

από Αντώνης Γκάτζιος

Ένας θρύλος του παγκοσμίου ποδοσφαίρου είναι ο διακαής πόθος του ΑΡΗ για την τεχνική ηγεσία της ομάδας. Ο λόγος για τον Φερνάντο Ιέρο!

Ο Ισπανός είναι μία από τις μεγαλύτερες μορφές στην ιστορία του ισπανικού και όχι μόνο ποδοσφαίρου και αποτελεί τον πρώτο στόχο του ΑΡΗ για τη θέση του προπονητή. Οι προσπάθειες της ΠΑΕ έχουν επικεντρωθεί στη συγκεκριμένη περίπτωση και σύντομα αναμένονται οι εξελίξεις. 

Οι “κιτρινόμαυροι” εξετάζουν ζεστά και την περίπτωση του Γκούτι. Ακόμα μία μεγάλη μορφή του ισπανικού ποδοσφαίρου, ο 43χρονος, σήμερα, προπονητής, για τον οποίο χθες (4/9) υπήρξε φημολογία που αφορούσε τον ΑΡΗ,  έχει προταθεί και η περίπτωσή του επίσης απασχολεί, με τον Ιέρο, πάντως, να αποτελεί τη σαφή προτεραιότητα της ομάδας.

Ως ποδοσφαιριστής ο Ιέρο έγραψε Ιστορία με την παρουσία του στη Ρεάλ Μαδρίτης, από το 1989 ως το 2003, με 439 συμμετοχές, 102 γκολ και 17 τίτλους! Το 2011 ο Ιέρο ανέλαβε το πόστο του αθλητικού διευθυντή στη Μάλαγα, η οποία κέρδισε την έξοδό της στο Τσάμπιονς Λιγκ. Το καλοκαίρι του 2012 αποχώρησε και το 2014 μπήκε στο προπονητικό τιμ της Ρεάλ Μαδρίτης, ως βοηθός του Κάρλο Αντσελότι. Δύο χρόνια αργότερα ανέλαβε πρώτος προπονητής στην Οβιέδο.

Ο Γκούτι αποτέλεσε επίσης μία από τις μεγαλύτερες μορφές της Ρεάλ, στην οποία έπαιξε από το 1995 ως το 2010. Από το 2013 ως το 2018 ήταν προπονητής της ομάδας Νέων της Ρεάλ και πέρυσι (2018-19) ήταν ασίσταντ κόουτς στην Μπεσίκτας.

Προτεινόμενα Άρθρα