Παίδεψε τον Ναδάλ ο Σβάρτσμαν (vids)

από Νίκος Παπαδόπουλος

Σε αντίθεση με τον Ρότζερ Φέντερερ, ο Ράφα Ναδάλ απέφυγε, έστω και με δυσκολία, τα μπλεξίματα κόντρα στον μαχητικό Ντιέγκο Σβάρτσμαν και πέρασε στα ημιτελικά του US Open για όγδοη φορά στην καριέρα του.

Ο θρυλικός Ισπανός, Νο.2 στον κόσμο, νίκησε τον 27χρονο Αργεντινό (Νο.21) με 6-4, 7-5, 6-2 και βρίσκεται πια δύο νίκες μακριά από τον 19ο Grand Slam τίτλο του.

Αν καταφέρει να σηκώσει την κούπα στη Νέα Υόρκη τότε θα πλησιάσει σε απόσταση βολής τον Ρότζερ Φέντερερ, που έχει στην κατοχή του 20 majors!

Ο Ράφα έκανε ουσιαστικά τα εύκολα δύσκολα, καθώς ξεκίνησε εντυπωσιακά τον αγώνα και προηγήθηκε με 4-0, δείχνοντας από την αρχή ποιος θα ήτα το «αφεντικό» της αναμέτρησης.

Ο μικρόσωμος αντίπαλός του, ωστόσο, μπόρεσε να φέρει το ματς στα ίσα παίρνοντας 16 από τους 20 που ακολούθησαν.

Και σαν να μην έφτανε αυτό, μέσα σε αποθέωση από το κοινό του Arthur Ashe Stadium, ο Σβάρτσμαν είχε και δύο μπρέικ πόιντ για το 4-5.

Τελικά, βέβαια, ο Ράφα έδειξε χαρακτήρα και με δύο σερί γκέιμ έβαλε τις βάσεις για τη νίκη του.

Όταν, μάλιστα, προηγήθηκε με 5-1 στο δεύτερο, όλοι πίστεψαν ότι θα ερχόταν εύκολα στη συνέχεια η πρόκριση.

Ο εμπνευσμένος Ντιέγκο, ωστόσο, σημείωσε δύο διαδοχικά μπρέικ κα ισοφάρισε σε 5-5, μπαίνοντας ξανά στο σετ!

Δεν άντεξε στην πίεση του Ράφα, όμως, που ανέβασε ταχύτητα και καθάρισε το σετ, παίρνοντας πλέον μεγάλο προβάδισμα με 2-0. Παρόλο που είχε υποπέσει μέχρι τότε σε 30 αβίαστα λάθη.

Στο τρίτο σετ τα πράγματα έγιναν πιο απλά για τον 33χρονο τενίστα, που σημείωσε το μπρέικ στο έκτο γκέιμ (4-2) και αυτή τη φορά δεν άφησε τον Σβάρτσμαν να ξανακάνει την αντεπίθεσή του. 

Έκλεισε, μάλιστα, τον αγώνα με το δεύτερο μπρέικ του, μετά από συνολική προσπάθεια διάρκειας 2 ωρών και 47 λεπτών. Ο αγώνας ολοκληρώθηκε 39 λεπτά μετά τα μεσάνυχτα της Πέμπτης (ώρα Νέας Υόρκης).

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ράφα δέχτηκε ιατρική βοήθεια στο τρίτο σετ για ένα πρόβλημα στο αριστερό του χέρι. Ήταν μια πολύ ζεστή βραδιά (με πολλή υγρασία) και ήταν θέμα αφυδάτωσης, όπως εξήγησε μετά το ματς.

Ο Ναδάλ συνεχίζει, λοιπόν, με φιλοδοξίες στη διοργάνωση, την οποία έχει κερδίσει τρεις φορές, και στον 33ο Grand Slam ημιτελικό του θα έχει ως αντίπαλο τον φορμαρισμένο Ιταλό Ματέο Μπερετίνι.

Στον άλλο ημιτελικό θα αναμετρηθούν Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ και Ντανίλ Μεντβέντεφ, οπότε από την τετράδα μόνο ο Ράφα έχει ξαναπαίξει σε major τελικό.

Και οι δύο αναμετρήσεις θα διεξαχθούν την Παρασκευή (6/9).

Προτεινόμενα Άρθρα