Μπήκε μήνας πρωταθλήματος…

από Αντώνης Γκάτζιος

Μπήκε ο Σεπτέμβριος, μήνας στον οποίο ξεκινά η Basket League, και ο ΑΡΗΣ εξακολουθεί να έχει ένα σωρό ερωτηματικά να αιωρούνται πάνω από τον ουρανό του "Nick Galis Hall".

Πρόγραμμα προετοιμασίας δεν έχει καν ανακοινωθεί , αλλά για ποιο πρόγραμμα να μιλήσει κάποιος όταν 25 μέρες πριν από το πρώτο τζάμπολ στις προπονήσεις παίρνουν μέρος τρεις «έτοιμοι» παίκτες (Φλιώνης, Μιλόσεβιτς, Σλαφτσάκης), δύο νεαροί επαγγελματίες (Βουλγαρόπουλος, Βλάσιος), δύο παιδιά από τα «σπλάχνα» του ΑΡΗ που δεν έχουν ενηλικιωθεί ακόμη (Σιδηροηλίας, Νετζήπογλου), ένας που ακόμα δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής (Γκάγκιτς) και δύο παίκτες που υπάρχει μία πιθανότητα να αποκτηθούν (Γερομιχαλός, Χατζηδάκης)…

Για την εξέλιξη της υπόθεσης με τα ban, άκρα του τάφου σιωπή, αφού όπως λέγεται την υπόθεση χειρίζεται αποκλειστικά ο Δημήτρης Γουλιέλμος, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες βρίσκεται στο εξωτερικό, χωρίς να είναι γνωστό αν ταξίδεψε για να επισπεύσει κάποιες διαδικασίες. Η διεξαγωγή του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος δεν είναι σύμμαχος, αφού… όλη η ΦΙΜΠΑ είναι στην Κίνα, αν και υπάρχει ειδική επιτροπή που ασχολείται μ’ αυτές τις περιπτώσεις. Περιθώρια για να πιέσει κάποιος εξελίξεις, πάντως, εν μέσω μιας τόσο σημαντικής διοργάνωσης, δεν υπάρχουν πολλά.  

Οι συμφωνίες που υπάρχουν με παίκτες δεν έχουν σταλεί ακόμα στη ΦΙΜΠΑ, ενώ ερωτηματικά αιωρούνται για την υπόθεση του Μάικλ Τζένκινς, αλλά και αυτή του Βασίλη Καββαδά, οι οποίοι έχουν πολύ καιρό που σταμάτησαν να παίρνουν δόσεις από τους διακανονισμούς που είχαν επιτευχθεί.

Όπως γίνεται κατανοητό, ο ΑΡΗΣ παίζει όχι με τις μέρες, αλλά… με τις ώρες. Πρέπει να στείλει το φάκελο, να τον δει η ΦΙΜΠΑ, να επικοινωνήσει η τελευταία με τους πιστωτές για να δει αν όλα είναι καλά και στο καλύτερο σενάριο, να στείλει το «ΟΚ» για την άρση των ban. Όπως αντιλαμβάνεται κανείς, η παραμικρή καθυστέρηση, από κάποιον παίκτη ή τη γραφειοκρατία (ειδικά αν χρειαστεί να παρέμβει η ΦΙΜΠΑ για κάποια συμφωνία) μπορεί να αποβεί μοιραία για τον ΑΡΗ, ο οποίος πρέπει να κλείσει ξένους, να τους φέρει στην Ελλάδα και να τους βάλει στο γήπεδο.

Να έρθουν Αμερικανοί πριν τελειώσει η υπόθεση των ban θεωρείται απίθανο (ήδη αρκετοί στόχοι έχουν χαθεί γι’ αυτόν το λόγο) και αρχίζει να γίνεται απορίας άξιο αν ο ΑΡΗΣ προλάβει να παρουσιάσει νορμάλ ομάδα στο ξεκίνημα, το οποίο περιλαμβάνει τρία τοπικά ντέρμπι, ένα με ΠΑΟΚ και δύο με Ηρακλή, μέσα σε οκτώ μέρες…

Ο προβληματισμός είναι έντονος, αν και δε μεταφέρεται «προς τα έξω» και όλοι περιμένουν να δουν τι μέλλει γενέσθαι, ώστε να μη βρεθεί ο ΑΡΗΣ μπροστά σε πρωτόγνωρες γι’ αυτόν καταστάσεις.

Προτεινόμενα Άρθρα