"Όχι" στον αποπροσανατολισμό

από Αντώνης Γκάτζιος

Στον ΑΡΗ, και όχι μόνο, υπάρχει η τάση ο κόσμος να "κολλάει" σε ένα θέμα της επικαιρότητας και υποσυνείδητα να αφήνει στην άκρη τα υπόλοιπα. Λογικό. Όμως στη φάση που βρίσκεται τώρα η ομάδα, ένα είναι το ζήτημα που "καίει".

Όχι, φυσικά, ότι δεν είναι σημαντικό πως πιθανότατα φεύγει ο Λευτέρης Μποχωρίδης, αποδυναμώνοντας κι άλλο τον ελληνικό «κορμό» της ομάδας. Την ίδια ώρα, η ονοματολογία (πάντα) εξιτάρει, ο κόσμος θέλει να ακούει για μεταγραφικούς στόχους, για ενδιαφέρον για παίκτες. Αυτή άλλωστε είναι και η ουσία για μία ομάδα, όχι το δικαστικό και οικονομικό ρεπορτάζ… Όμως, το ζήτημα που βρίσκεται στην πρώτη γραμμή για τον ΑΡΗ ήταν και είναι ένα και μοναδικό: Αυτό της έγκαιρης άρσης των ban της ΦΙΜΠΑ.

Βρέθηκε άκρη με Κάμινγκς

Το ζητούμενο για τον ΑΡΗ είναι να άρει τα ban… χθες. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το τελευταίο 24ωρο βρέθηκε η «χρυσή τομή» με τον Ουίλ Κάμινγκς και εφόσον ο Αμερικανός γκαρντ υπογράψει άμεσα, θα απομείνει η υπόθεση του Μάικλ Τζένκινς. Εφόσον ζητηθεί η μεσολάβηση της ΦΙΜΠΑ για την υπόθεση του 33χρονου, δεν είναι στο χέρι της ΚΑΕ το πότε θα τελειώσει το ζήτημα, αν και έχουν γίνει ήδη επαφές για να μην τραβήξει σε μάκρος.

Η γραφειοκρατία και η a priori εμπλοκή της ΕΟΚ, δεν είναι σύμμαχοι, στο συγκεκριμένο χρονικό σημείο, ενώ υπάρχει ένας «αστερίσκος» στην υπόθεση Βασίλη Καββαδά, η οποία είναι παρεμφερής μ’ αυτήν του Τζένκινς…

Αγώνας δρόμου

28 μέρες πριν από το πρώτο τζάμπολ της σεζόν, η ομάδα είναι… άδεια. Μέσα σε περισσότερο από 3.5 μήνες, έχουν φύγει εννιά παίκτες και έχει αποκτηθεί ένας, με αποτέλεσμα, βγάζοντας εκτός τον υπό αποχώρηση Μποχωρίδη, αυτήν τη στιγμή το ρόστερ του ΑΡΗ να απαριθμεί τρεις έτοιμους παίκτες (Μιλόσεβιτς, Φλιώνη, Σλαφτσάκη), δύο νεαρούς επαγγελματίες (Βουλγαρόπουλο, Βλάσιο) και δύο παίκτες που αποτελούν επένδυση και παίρνουν μέρος στην προετοιμασία (Σιδηροηλίας, Νετζήπογλου).

Το «μαξιλαράκι» που υπήρχε στο πίσω μέρος του μυαλού πολλών, δεν υπάρχει πλέον. Όπου «μαξιλαράκι», η αδράνεια άλλων ομάδων. Ο Πανιώνιος έφτασε τις έξι προσθήκες, ο ΠΑΟΚ ανακοίνωσε τρεις παίκτες σε δύο μέρες και η Λάρισα διά στόματος του προπονητή της, Βασίλη Φραγκιά, έχει κλείσει ήδη τέσσερις (Παρκς, Χάμιλτον, Μπέικερ, Παπαντωνίου). Έτσι, ο ΑΡΗΣ έμεινε τελευταίος και καταϊδρωμένος. Και ενώ φεύγει ο Αύγουστος, το θέμα των ban είναι ακόμα εκκρεμές.

Plan b δεν υπάρχει για τον ΑΡΗ αυτήν τη στιγμή, πέρα από την άρση των τιμωριών. Με την αναλογία έξι Ελλήνων – έξι ξένων, για να κάνει μία ομάδα ρόστερ με γηγενείς, στη συντριπτική πλειοψηφία τους, παίκτες, πρέπει αυτοί να είναι ενός «Χ» επιπέδου και, τέλη Αυγούστου, δε βρίσκονται. Ακόμα και περιπτώσεις (επί παραδείγματι) σαν του Βλάντο Γιάνκοβιτς (ο οποίος παρεμπιπτόντως έχει υψηλές προτάσεις από Κολοσσό και Ιωνικό) και του Ζήση Σαρικόπουλου, έχουν να κάνουν με τα ban, αφού ο πρώτος το 2017-2018 έπαιζε στην Ανδόρα και ο δεύτερος πέρυσι στη VTB.

Προτεινόμενα Άρθρα