Το "χρυσό" 1-1 του ΑΡΗ με την Αούστρια (vids-pics)

από Αντώνης Γκάτζιος

Πέρασαν εννιά χρόνια από τη μέρα που ο ΑΡΗΣ έπαιρνε "χρυσή" ισοπαλία στη Βιέννη από την Αούστρια με 1-1, μαζί και την πρόκριση στους ομίλους του Europa League.

Η ομάδα του Έκτορ Ραούλ Κούπερ είχε κερδίσει στο “Κλεάνθης Βικελίδης” 1-0 με γκολ του Κάρλος Ρουίζ. Ο ίδιος ήταν που υπέγραψε και την πρόκριση, στις 26 Αυγούστου του 2010, στην Αυστρία.

Το γκολ του αποδείχτηκε το καθοριστικό για την πρόκριση στους ομίλους του Europa League, όπου ο ΑΡΗΣ έγραψε μία από τις χρυσές σελίδες στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου, κερδίζοντας δύο φορές την Ατλέτικο Μαδρίτης και περνώντας στους “32” της διοργάνωσης, όπου κοίταξε στα μάτια και τη Μάντσεστερ Σίτι.

Οι συνθέσεις

Αούστρια: Λίντνερ, Τρογιάνσκι (62′ Στανκβοβιτς), Μαργκράιτερ, Ντάγκοβιτς, Χλίνκα, Κλάιν, Λιντζ, Γιουν, Λιντλ (46′ Σουμάχερ), Μπαουμγκάρτλινγκερ, Σούτνερ (74′ Λέοβατς)

ΑΡΗΣ: Σηφάκης, Νέτο, Γκιάρο, Λαζαρίδης, Μίτσελ, Ναφτί, Τόχα (55′ Πρίττας), Χαβίτο, Κάλβο (57′ Τσεσνάουσκις), Κάλβο, Ρουίς (74′ Ρουίζ)

Θυμηθείτε μέσω των παρακάτω βίντεο στιγμές από την πρόκριση του ΑΡΗ επί της Αούστρια και την εντυπωσιακή κερκίδα των φίλων της ομάδας.

Προτεινόμενα Άρθρα