Γκέλα στην πρεμιέρα η Μπάγερν

από Κωνσταντίνος Τσίπτσιος

Η προσπάθεια των Βαυαρών για το 8ο σερί ξεκίνησε με απώλεια 2 βαθμών και σπάσιμο της παράδοσης με το «απόλυτο» στις πρεμιέρες

Σημάδι αποκαθήλωσης; Στις τελευταίες 7 πρεμιέρες της στη Bundesliga, η πολυνίκης του θεσμού με 28 τρόπαια, Μπάγερν Μονάχου, είχε ξεκινήσει με νίκες. Σημείωση: στο τέλος της σεζόν, κατέκτησε φυσικά και τον τίτλο. Αυτή τη φορά όμως, στο πρώτο ματς του γερμανικού πρωταθλήματος για τη σεζόν 2019-20, το βαυαρικό θεριό ξεκίνησε με το αριστερό την προσπάθειά του για την υπεράσπιση των πρωτείων του με την όγδοη σερί κατάκτηση, μένοντας στο 2-2 απέναντι στη Χέρτα Βερολίνου στην Allianz Arena.

Από τα πρώτα δευτερόλεπτα του αγώνα, η Μπάγερν προσπάθησε να παίξει φουλ επίθεση με συντριπτική κατοχή μπάλας -σταθερά γύρω στο 70%- αλλά και πολύ μεγάλη φλυαρία από τη μέση και μπροστά, με τη Χέρτα αντίθετα να δείχνει επικίνδυνη στην αντεπίθεση. Στο 24ο λεπτό, ο Λεβαντόφσκι έβαλε την ομάδα του μπροστά με προβολή στην αντεπίθεση έπειτα από σέντρα του Γκνάμπρι, πετυχαίνοντας παράλληλα και ένα ρεκόρ: έγινε ο πρώτος παίκτης στην ιστορία της Bundesliga που σκοράρει για 5η συνεχόμενη πρεμιέρα!

 
 
Η Χέρτα στη συνέχεια γλίτωσε το γρήγορο 2-0 σε δύο περιπτώσεις στα επόμενα λεπτά και από τη στιγμή που το κατάφερε αυτό, αντίστοιχα γρήγορα έφτασε και στην ανατροπή του σκηνικού στο ματς. Στο 36′ Λουκεμπάκιο έγραψε το 1-1 με σουτ που κόντραρε και ξεγέλασε τον Νόιερ, με τον 21χρονο Βέλγο να συνεχίζει «καυτός» απέναντι στη Μπάγερν, αφού και πέρσι ως παίκτης της Φορτούνα Ντίσελντροφ είχε πετύχει χατ-τρικ στο Μόναχο. Ένα μόλις δίλεπτο αργότερα, η ομάδα του Βερολίνου έφτασε στο 1-2 με τον Γκρούγιτς έπειτα από συνδυασμό με τον Ιμπίσεβιτς, με τον σκόρερ να έχει κάνει όμως χέρι στο ξεκίνημα της φάσης.

Με αυτό το υπέρ της σκορ, η Χέρτα απείλησε με την πρώτη της νίκη στο Μόναχο επί της Μπάγερν μετά το 1977, ωστόσο ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι είχε διαφορετική άποψη. Στο 58′ κέρδισε το πέναλτι από τον Γκρούγιτς και στο 60′ ο ίδιος το μετέτρεψε σε γκολ για το τελικό 2-2. Στα επόμενα λεπτά, η ομάδα του Νίκο Κόβατς δεν απείλησε όσο θα ήθελε την αντίπαλη εστία παρά την συντριπτική υπεροχή, χάνοντας μονάχα μια κλασική ευκαιρία με τον Τολισό στο 73′. Έτσι, η προσπάθεια των Βαυαρών για το 8ο σερί ξεκίνησε με απώλεια 2 βαθμών και σπάσιμο της παράδοσης με το «απόλυτο» στις πρεμιέρες.

Προτεινόμενα Άρθρα