Εφτασε μια ανάσα από το θαύμα

από Αντώνης Γκάτζιος

Ο ΑΡΗΣ έφτασε μια ανάσα από μία εκ των μεγαλύτερων ανατροπών ελληνικής ομάδας στην Ευρώπη, οδήγησε τον αγώνα με την Μόλντε στην παράταση, όμως παρά τη νίκη του με 3-1, έμεινε εκτός συνέχειας του Europa League.

Η ομάδα του Σάββα Παντελίδη ισοφάρισε στο 84’ το 3-0 του πρώτου αγώνα, έχασε πολλές ευκαιρίες για να πετύχει κι άλλα γκολ, όμως έπεσε πάνω σε έναν εξαιρετικό Κράνιξ και σε έναν τραγικό Χάρβεϊ, ο οποίος σφύριζε… ό,τι να’ναι, παίζοντας 80-20 τη Μόλντε και στέρησε από τον ΑΡΗ πολλές ευκαιρίες για κάτι καλύτερο. Βέβαια, ο ΑΡΗΣ πλήρωσε και τη «μαγική εικόνα» του 3-0 στη Νορβηγία, το οποίο προήλθε κυρίως από τα ατομικά λάθη των παικτών του.

Ο ΑΡΗΣ πήρε αυτό που ήθελε στο πρώτο ημίχρονο. Γρήγορο γκολ και στη συνέχεια και ένα δεύτερο. Ο Παντελίδης ξεκίνησε με 4-2-3-1 όπως αναμενόταν. Στο πρώτο κομμάτι του ημιχρόνου ο ΑΡΗΣ είχε μία καλή στιγμή, στο 6’ με την κεφαλιά του Σάσα να περνάει παράλληλα από την εστία του Κράνιξ. Μέχρι το 25΄δεν είχε κάποια σπουδαία φάση, προσέχοντας και τα νώτα του στην άμυνα.

«Μαγεία» Ματίγια

Στο 25’ ήρθε η εκτελεστική δεινότητα του Ματίγια για να έρθει το 1-0. Με εκπληκτική εκτέλεση φάουλ ο Ισπανός έστειλε την μπάλα στο παραθυράκι του εμβρόντητου Κράνιξ και το «Βικελίδης» πήρε φωτιά. Λίγο αργότερα, ο  Έικρεμ πήγε να ξεγελάσει τον Κουέστα και έστειλε τη μπάλα απευθείας στο δοκάρι.

Το 2-0 ο αρχηγός

Στο 37’ μία ενέργεια που έδειξε την κλάση του Φετφατζίδη έδωσε στον ΑΡΗ και δεύτερο γκολ. Ο Έλληνας μεσοεπιθετικός έκανε εκπληκτική ντρίπλα παράλληλα από την εστία των Νορβηγών και με τη σέντρα του, ο Δεληζήσης έγραψε από κοντά το 2-0 με προβολή.

Στο 39’ γυριστό σουτ του Ντιγκινί μέσα από τη περιοχή βρήκε την εξωτερική πλευρά των διχτύων, ενώ στο 41’ το σουτ του ίδιου ήταν πάλι άστοχο.

Το «πάγωσε» η Μόλντε, αλλά “μίλησε” ο Ντιγκινί

Η Μόλντε προσπάθησε να «παγώσει» το ρυθμό και στο πρώτο 20λεπτο τα κατάφερε. Στο 59′ μακρινό σουτ του Σάσα με φάλτσα, χρειάστηκε διπλή επέμβαση ο Κράνιξ, ενώ πέντε λεπτά αργότερα ο Μαρτίνες πέρασε στη θέση του Λάρσον.

Στο 67’ ο Ντιγκινό έχασε φοβερή ευκαιρία όταν μετά από εξαιρετική σέντρα του Σούντγκρεν απέτυχε να σκοράρει από κοντά και δύο λεπτά αργότερα ο Ιντέγε δεν πρόλαβε σέντρα του Μαρτίνες για να σκοράρει από κοντά. Στο 78’ ο Κουέστα έκανε μεγάλη απόκρουση στο σουτ του Ομοϊουάνφο.

Στο 84’ ο Σούντγκρεν έκανε το κλέψιμο στο κέντρο και έβγαλε εκπληκτική σέντρα στον Ντιγκινί, ο οποίος με κεφαλιά έκανε το 3-0 και ισοφάρισε το σκορ του πρώτου αγώνα! Στο 86’ ο Κράνιξ έβγαλε εκπληκτικά το σουτ του Ιντέγε. Στο 85’ ο Κουέστα με τον Ρόουζ έκαναν τραγικό λάθος και ο Δεληζήσης έβγαλε πάνω στη γραμμή τον ΑΡΗ από το 3-1, στέλνοντας το ματς στην παράταση.

«Μαχαιριά» στο 105’

Στο 94’ ο Κράνιξ σταμάτησε το σουτ του Μαρτίνες και στο 100’ ο Σάσα, μετά από εκτέλεση φάουλ του Ματίγια, δεν κατάφερε με διπλή προσπάθεια να σκοράρει. Στο επόμενο λεπτό ο Κουέστα έκξανε εντυπωσιακή επέμβαση και αμέσως μετά ο Ντιγκινί έχασε επίσης ευκαιρία να σκοράρει. Ο Παντελίδης έβαλε Τόνσο και Μπάσα αντί Ιντέγε και Κόρχουτ αντίστοιχα αλλά στο 105’ ο Μπόλι βγήκε τετ α τετ με τον Κουέστα, τον οποίο «κρέμασε» για να μειώσει σε 3-1, σκορ με το οποίο έληξε το πρώτο μέρος της παράτασης.

Στο 110’ ο ΑΡΗΣ έχασε τριπλή ευκαιρία για το 4-1, όταν ο Κράνιξ μετά από κεφαλιά του Ντιγκινί απέκρουσε και η μπάλα βρήκε στο δοκάρι και στη συνέχεια τα σουτ των γηπεδούχων βρήκαν στα σώματα.

Στο 113’ ο Γιουνές μετά από συνεργασία με τον Μαρτίνες έχασε μοναδική ευκαιρία για γκολ στέλνοντας την μπάλα άουτ και στο 117’ ο Δεληζήσης έστειλε την μπάλα άουτ με κεφαλιά από κόρνερ του Μαρτίνες. Οι Νορβηγοί έκαναν καθυστερήσεις, ο Χάρβεϊ σφύριζε… ό,τι να’ναι και ο αγώνας έληξε με τους φίλους του ΑΡΗ να χειροκροτούν τους παίκτες για την υπερπροσπάθειά τους.

ΑΡΗΣ: Κουέστα, Κόρχουτ (104’ Μπάσα), Σούντγκρεν, Ρόουζ, Δεληζήσης, Ματίγια, Σάσα, Φετφατζίδης (78’ Γιουνές), Λάρσον (63’ Μαρτίνες), Ντιγκινί, Ιντέγε )102’ Τόνσο).

ΜΟΛΝΤΕ: Κράνιξ, Μπιόρνμπακ, Γκάμπριελσεν, Έκρεμ (75’ Έλιγκσεν), Τζέιμς, Χουσείν, Άουρσνες, Χέσταντ (98’ Κνότσον), Χάουγκεν (56’ Φόρεν), Ομιουάνφο (88’ Μπολί).

Προτεινόμενα Άρθρα