Το "έρχονται εξελίξεις" δεν αρκεί πια στον ΑΡΗ

από Αντώνης Γκάτζιος

Τρεις και πλέον μήνες πέρασαν από το τελευταίο ματς του ΑΡΗ στη σεζόν που τελείωσε. Πέρα από τη (δις) ανακοίνωση του Σούλη Μαρκόπουλου, κίνηση ουδεμία στην ομάδα, όμως πλέον ο καιρός των παραπάνω… επαναλήψεων τελείωσε και ήρθε η ώρα για πράξεις.

Και μόνο το ότι η «πρώτη» της ομάδας είναι προγραμματισμένη για την επόμενη Δευτέρα, 19/8 και γίνονται σκέψεις για μετάθεσή της, δείχνει το σημείο που βρίσκεται ο ΑΡΗΣ. Τι «πρώτη» θα είναι αυτή με μια χούφτα παίκτες, το αντιλαμβάνονται στην ΚΑΕ και όλα είναι ανοιχτά. Ο ΑΡΗΣ έχει μείνει εγκλωβισμένος στην άρση των ban και δεν έχει προχωρήσει σε καμία μεταγραφική κίνηση.

Οι off the record εξαγγελίες, υπάρχουν. Ο Δημήτρης Γουλιέλμος είπε στον κόουτς της ομάδας, αλλά και διαρρέει γενικώς ότι έρχονται εξελίξεις αναφορικά με τα ban. Το «έρχονται» δεν αρκεί,, πλέον. Οι εξελίξεις πρέπει να συμβούν τώρα, «σήμερα», ειδάλλως η ομάδα παίζει με το μέλλον της. Αν μέσα στην εβδομάδα που ξεκίνησε σήμερα δε συμβούν πράγματα που δεν έχουν γίνει μέσα σε μήνες, το «καμπανάκι» θα γίνει «καμπάνα».

Οι λύσεις από την ελληνική αγορά ολοένα και ελαττώνονται, ενώ πλέον, αν δε φύγουν τα ban, λύσεις δεν υπάρχουν ούτε στους ξένους παίκτες. Στους «κοντούς» η κατάσταση ήταν ήδη απελπιστική, ενώ στους ψηλούς ο Μαγκί πήγε στην Τουρκία, ο Ντάνιελς στον Κολοσσό, ο Μέιερ ζητά 10.000 δολάρια το μήνα ακατέβατα και ευρωπαϊκή συμμετοχή. Πρόκειται για παίκτες που μπορούσε ο ΑΡΗΣ να αποκτήσει και με καθεστώς ban. Ο Σούλης Μαρκόπουλος ψάχνει παίκτες από την «ελεύθερη» αγορά, αλλά προς το παρόν με μοναδικό (εμφανές) εφόδιο τη δέσμευση του μεγαλομετόχου.

Αν ο ιδιοκτήτης έχει «άσους στο μανίκι του» (μόνο έτσι μπορούν να λυθούν τόσα ban), πρέπει να τους βγάλει άμεσα και να φτιαχτεί ομάδα. Την προηγούμενη φορά που ο ΑΡΗΣ βρέθηκε σε παρόμοια θέση, το 2014, στις 12 Αυγούστου είχε τέσσερις ξένους υπογεγραμμένους και περίμενε να λυθεί, μέσω ΦΙΜΠΑ, το τελευταίο ban, αυτό του Μάιλς. Με όλες τις συζητήσεις και τη γραφειοκρατία (στην οποία εμπλέκεται και η ΕΟΚ, σημειωτέον), έφτασε η 24η Αυγούστου για να πάρει η ΚΑΕ το πολυπόθητο χαρτί. Άλλη μια εβδομάδα αν περνούσε, μπορεί οι υπογεγραμμένοι παίκτες να πήγαιναν σε άλλες πολιτείες. Κανένας καλαθοσφαιριστής δεν παίζει με το μάλλον του.

Αυτήν τη στιγμή ο ΑΡΗΣ είναι ακόμα πιο πίσω στο συγκεκριμένο θέμα, το πρωτάθλημα ξεκινάει ακόμα πιο νωρίς, οπότε… ζητούνται πράξεις. Και άμεσα.

Προτεινόμενα Άρθρα