Οι πρωτιές στα έσοδα – έξοδα στο Big 4 των πρωταθλημάτων

από Γιώργος Γκάτος

Συγκεκριμένα η Ρεάλ Μαδρίτης από τις ομάδες των τεσσάρων μεγαλύτερων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων (Premier League, Primera Division, Serie A και Bundesliga) έχει ξοδέψει ως τώρα το φετινό καλοκαίρι 303 εκατομμύρια ευρώ, ενώ την ίδια στιγμή η Ατλέτικο Μαδρίτης έχει βάλει στα ταμεία της 311 εκατομμύρια

Στην Primera Division μετά τη Ρεάλ Μαδρίτης που έχει δώσει 303 εκατομμύρια ευρώ για την ενδυνάμωση του ρόστερ, η Ατλέτικο Μαδρίτης έχει ξοδέψει ως τώρα 243 εκατ. ευρώ ενώ η Μπαρτσελόνα 237 εκατ. ευρώ. Στα έσοδα, πρώτη όπως είπαμε έρχεται η Ατλέτικο με 311 εκατ. ευρώ και ακολουθούν Ρεάλ Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα με έσοδα 115 και 106 εκατομμυρίων ευρώ αντίστοιχα.

Στην Premier League στα έξοδα η πρώτη τριάδα έχει ως εξής: Άστον Βίλα με 151 εκατ. ευρώ, Άρσεναλ με 116 εκατ. ευρώ και Μάντσεστερ Σίτι 90 εκατ. ευρώ. Ενώ στα έσοδα πρώτη είναι η Τσέλσι με 119 εκατ. ευρώ, δεύτερη η Κρίσταλ Πάλας με 55 εκατ. ευρώ και τρίτη η Γουέστ Χαμ με 43 εκατ. ευρώ.

Στη Serie A τα περισσότερα χρήματα μέχρι στιγμής για μεταγραφές τα έχει δώσει η Γιουβέντους με 147 εκατ. ευρώ και ακολουθούν Νάπολι με 90 εκατ. ευρώ και Ίντερ με 85 εκατ. ευρώ. Όσον αφορά τις πωλήσεις, πρώτη είναι η Γιουβέντους με 109 εκατ. ευρώ, δεύτερη η Ρόμα με 94 εκατ. ευρώ και τρίτη η Νάπολι με 48 εκατ. ευρώ.

Τέλος, στην Bundesliga, στις μεταγραφές πρώτη στα έξοδα έρχεται η Ντόρτμουντ που έχει δώσει 127 εκατ. ευρώ ως τώρα, δεύτερη η Μπάγερν Μονάχου με 118 εκατ. ευρώ και τρίτη η Μπάγερ Λεβερκούζεν με 52 εκατ. ευρώ. Ενώ στις πωλήσεις, η Χόφενχαϊμ είναι στην κορυφή έχοντας βάλει στα ταμεία της 102 εκατ. ευρώ, δεύτερη ακολουθεί η Αϊντραχτ Φρανκφούρτης με 100 εκατ. ευρώ και τρίτη η Στουτγκάρδη με 65 εκατ. ευρώ.
 
Πηγή: gazzetta.gr

Προτεινόμενα Άρθρα