Η (αναγκαστικά) "ελληνική" περιφέρεια και ο ανταγωνισμός

από Αντώνης Γκάτζιος

Σε έναν αγωνιστικό σχεδιασμό, οι ψηλοί είναι συνήθως οι πιο δυσεύρετοι παίκτες. Ο ΑΡΗΣ, με δεδομένους τους περιορισμούς από τη ΦΙΜΠΑ, βιώνει την ακριβώς αντίστροφη κατάσταση.

Αυτήν τη στιγμή η φροντ λάιν του ΑΡΗ μετρά τρεις παίκτες, τους Διαμαντή Σλαφτσάκη, Βασίλη Χρηστίδη και Στράτο Βουλγαρόπουλο. Η ουσία είναι ότι ο ΑΡΗΣ έχει περισσότερες επιλογές από την ξένη αγορά, αναφορικά με τους ψηλούς. Ο Γκάρι Μαγκί και ο Μίλαν Μιλόσεβιτς είναι πιθανό δίδυμο ρακέτας, υπάρχει η εναλλακτική του Ραμόν Χάρις, ενώ εντός «ορίων» της τιμωρίας από τη ΦΙΜΠΑ είναι και παίκτες όπως ο Τόνι Μέγιερ, Αντουάν Ουίγκινς, Τράβις Ντάνιελς, αν και οι δύο πρώτοι είναι ακριβοί για το βαλάντιο του ΑΡΗ.

Στην περιφέρεια, ανάλογες επιλογές δεν υπάρχουν. Από τις θέσεις «1» μέχρι «3» υπάρχει τρομερή… λειψανδρία στην ξένη αγορά, κάτι που σημαίνει ότι ο ΑΡΗΣ πρέπει να γεμίσει την περιφέρειά του με Έλληνες παίκτες. Πρώτα απ’ όλα, πρέπει να ξεκαθαριστεί τι μέλλει γενέσθαι με τους Λευτέρη Μποχωρίδη, Δημήτρη Φλιώνη, οι οποίοι περιμένουν υπομονετικά μήπως βγει «φως» στην ομάδα. Με συμβόλαιο είναι ο Δημήτρης Βεργίνης και από κει και πέρα, στο στόχαστρο είναι παίκτες όπως ο Βασίλης Μουράτος, ο Βαγγέλης Σακελλαρίου και ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος (για τη θέση “3”), αφού, ανεξάρτητα από τις υποθέσεις Μποχωρίδη – Φλιώνη, η περιφέρεια του ΑΡΗ χρειάζεται… κορμιά.

Ο ανταγωνισμός, πάντως, είναι ισχυρός. Πολλές ομάδες σχηματίζουν τα ρόστερ τους και προσφέρουν ιδιαίτερα υψηλά, τηρουμένων των αναλογιών, ποσά σε Έλληνες παίκτες. Με άλλα λόγια, ο ΑΡΗΣ όχι μόνο δεν «παίζει μόνος του», αλλά δε βρίσκεται και σε πλεονεκτική θέση όσον αφορά στους εν Ελλάδι στόχους του.

Ο ΑΡΗΣ βρίσκεται πολύ πίσω σε σχέση με άλλες ομάδες αναφορικά με τον αγωνιστικό σχεδιασμό του και μέσα στην εβδομάδα που ξεκινά αύριο (5/8) πρέπει να κάνει τις πρώτες ανακοινώσεις, προκειμένου να φανεί ότι υπάρχουν… σημάδια ζωής. Ποτέ στις 4 Αυγούστου δεν υπήρχε τέτοια… νέκρα στις μεταγραφές της ομάδας, ακόμα και στις πολύ δύσκολες εποχές της…

Προτεινόμενα Άρθρα