Για το χάλκινο μετάλλιο οι Έφηβοι

από Αντώνης Γκάτζιος

Η ήττα από την Ισπανία άφησε εκτός τελικού την Εθνική Εφήβων στο Πανευρωπαϊκό U18 του Βόλου, ο στόχος όμως του χάλκινου μεταλλίου με αντίπαλο την Σλοβενία (19:00) συνιστά μία ακόμη πρόκληση.

Για 20′ λεπτά στον χθεσινό (3/8) ημιτελικό με τους «φούριας ρόχας», οι παίκτες του Γιώργου Βλασσόπουλου έμοιαζαν ικανοί για μία ακόμη υπέρβαση, με την εξασφάλιση ενός μεταλλίου και την διεκδίκηση του ευρωπαϊκού θρόνου στην διοργάνωση της Νέας Ιωνίας του Βόλου. Εντέλει, οι Έλληνες διεθνείς υπέκυψαν στην ανωτερότητα των Ισπανών, έμειναν εκτός μάχης χρυσού μεταλλίου, ωστόσο έχουν την ευκαιρία να βρεθούν στο βάθρο.

Αντίπαλος στον μικρό τελικό για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα είναι η Σλοβενία, ομάδα την οποία είχε κερδίσει η Εθνική Εφήβων στην διαδικασία των ομίλων με σκορ 72-54. Χωρίς προβλήματα απουσιών η Ελλάδα με τον Κλωνάρα να δίνει ξανά το «παρών», στις 19:00 το τζάμπολ της σπουδαίας αναμέτρησης με φόντο την τρίτη θέση και το χάλκινο μετάλλιο.

Στον μεγάλο τελικού του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος U18 θα κοντραριστούν στις 21:15 Τουρκία και Ισπανία. Οι δύο αναμετρήσεις θα καλυφθούν τηλεοπτικά από την ΕΡΤ Sports.

Πηγή: sdna.gr

Προτεινόμενα Άρθρα