Το χαμένο καλοκαίρι και η καθυστερημένη "εκκίνηση"

από Αντώνης Γκάτζιος

Έπρεπε να φτάσει η τελευταία μέρα του Ιουλίου για να γίνει η πρώτη σοβαρή συζήτηση με μία από τις πλέον δύσκολες των περιπτώσεων για τα ban από τη ΦΙΜΠΑ που ταλαιπωρούν τον ΑΡΗ.

Σήμερα (31/7) αναμένεται να συναντηθεί ο Δημήτρης Γουλιέλμος με τον Βίκτορ Σανικίτζε, προκειμένου να συζητήσουν τον τρόπο για να λυθεί η εκκρεμότητα με την οφειλή προς τον Γεωργιανό φόργουορντ. Είναι το υψηλότερο ποσό από τις τρεις περιπτώσεις που δυσκολεύουν τον ΑΡΗ (Ντέβιν Μαρμπλ και Τάντιγια Ντραγκίτσεβιτς οι άλλες δύο), αφού η ΦΙΜΠΑ έχει επιδικάσει στον Σανικίτζε 205.000 ευρώ.

Είναι γεγονός ότι ο ΑΡΗΣ άργησε χαρακτηριστικά να κάνει μία ουσιαστική συζήτηση μαζί του, αφού μέχρι πριν από λίγες μέρες τουλάχιστον, επίσημη πρόταση για το διακανονισμό της οφειλής δεν του είχε κατατεθεί. Το ποσό είναι υψηλό και για να επέλθει συμφωνία πρέπει να βρεθεί ρευστό για να του δοθεί ως προκαταβολή και στη συνέχεια η «χρυσή τομή» για τις δόσεις και το χρονοδιάγραμμά τους. Το ίδιο ισχύει και για τις άλλες δύο περιπτώσεις,

Ιδιάζουσα περίπτωση

Ο Σανικίτζε είναι μία ιδιάζουσα περίπτωση για τον ΑΡΗ. Πρόλαβε να δώσει το «παρών» μόλις σε δύο επίσημους αγώνες της ομάδας, πριν το σοβαρό τραυματισμό που τον έθεσε νοκ άουτ για το υπόλοιπο της σεζόν 2016-17. Έκτοτε, δεν έχει ξαναγωνιστεί. Έκανε όλη τη χρονιά αποθεραπεία στη Θεσσαλονίκη, όμως οι όροι του συμβολαίου του δεν τηρήθηκαν, με αποτέλεσμα να του επιδικαστεί από τη ΦΙΜΠΑ ολόκληρο το ποσό.

Ντραγκίτσεβιτς και Μαρμπλ

Πέρα από τον Σανικίτζε, πρόοδος δεν υπάρχει με τους Μαρμπλ και Ντραγκίτσεβιτς. Κάποιες λύσεις που πρότεινε μέχρι τώρα ο ΑΡΗΣ δεν έτυχαν της αποδοχής των εν λόγω πιστωτών, αφού αφενός δεν υπάρχει το ρευστό για να δοθεί ως προκαταβολή, αφετέρου οι παίκτες δε δέχονται το ύψος του «κουρέματος» και το χρονικό βάθος που προτείνει η ΚΑΕ για την αποπληρωμή της οφειλής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ίδιος ο Ντραγκίτσεβιτς έχει πει ότι δεν υπάρχει κάποια πρόταση από τον ΑΡΗ, ενώ κύκλοι της ΚΑΕ επισημαίνουν ότι βρίσκονται σε επαφή με τους εκπροσώπους του. Η κατάσταση του Σέρβου είναι μπερδεμένη, αφού στην εκπροσώπησή του μπλέκονται περισσότεροι από ένας ατζέντηδες.

Εδώ πρέπει να σημειωθεί ότι οι ξένες εταιρίες οι οποίες εκπροσωπούν τους παίκτες που έχουν λαμβάνειν, είναι ανέκαθεν ιδιαίτερα σκληρές σε θέματα οφειλών, κάτι που ο ΑΡΗΣ βίωσε και στην προηγούμενη περίοδο που είχε ban, πριν την άρση τους τον Αύγουστο του 2014.

Οι διακανονισμοί

Τα ban του ΑΡΗ στη ΦΙΜΠΑ είναι οκτώ (8), ουσιαστικά επτά, αφού η υπόθεση του Γάιου Σκορδίλη έχει διευθετηθεί. Με κάποιους παίκτες, όπως ο Μάικλ Τζένκινς, ο Έρικ Μπάκνερ και ο Βασίλης Καββαδάς, είχαν επέλθει συμφωνίες για διακανονισμούς των οφειλών, όμως, όπως και στις περισσότερες περιπτώσεις άλλων πιστωτών, από ένα σημείο και μετά δεν υπήρξε συνέπεια στην καταβολή των δόσεων.

Μ’ αυτά και μ’ αυτά, ο Ιούλιος βγαίνει και μόνο με… θαύμα ο ΑΡΗΣ θα καταφέρει να λύσει τα ban μέχρι την τελική «προθεσμία» για το σχηματισμό του ρόστερ. Κάτι που περιορίζει τις επιλογές του σε μεγάλο βαθμό, αναφορικά με την ξένη αγορά παικτών…

Προτεινόμενα Άρθρα