Απέκλεισε Αϊντχόφεν η Βασιλεία – Στον επόμενο γύρο Φερεντσβάρος και Ντιναμό!

από Κωνσταντίνος Τσίπτσιος

Τα αποτελέσματα και οι προκρίσεις

Στον επόμενο προκριματικό γύρο του Champions League προκρίθηκαν οι Βασιλεία – Αϊτχόφεν και Ντιναμό Ζάγκρεμπ.

Βασιλεία – Αϊτχόφεν 2-1 (4-4, 2-3 το πρώτο ματς)

Η Βασιλεία στο πρώτο παιχνίδι είχε γνωρίσει την ήττα με 3-2 από την Αϊτχόφεν. Στο δεύτερο ματς η Βασιλεία μπήκε δυνατά και μόλις στο 8ο λεπτό του αγώνα προηγήθηκε με τέρμα του Κουμάρτ. Η απάντηση της Αϊτχόφεν ήταν σχετικά άμεση και έτσι γρήγορα έγινε το 1-1 στην αναμέτρηση. Με το σκορ αυτό το προβάδισμα για την πρόκριση είχε η Αϊτχόφεν.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Βασιλεία πίεσε και τελικά έλυσε τον… γόρδιο δεσμό στο 68ο λεπτό της αναμέτρησης με γκολ του Βαν Βονσφίκελ. Ουσιαστικά η Βασιλεία πήρε την πρόκριση λόγω των 2 εκτός έδρας γκολ που πέτυχε στο πρώτο ματς. 

Ντιναμό Ζάγκρεμπ – Σαμπουρτάλο 3-0 (5-0, 2-0 το πρώτο ματς)

Στο δεύτερο ματς η Ντιναμό Ζάγκρεμπ ολοκλήρωσε την εύκολη πρόκριση επί της Σαμπουρτάλο. Συγκεκριμένα, η Ντιναμό είχε κερδίσει εκτός έδρας την Σαμπυρτάλο με 2-0, γεγονός που σήμαινε ότι η σημερινή ρεβάνς ήταν μία τυπική διαδικασία. 

Η Ντιναμό σήμερα έφτασε σε μία δεύτερη εύκολη νίκη με 3-0. Το σκορ άνοιξε στο 77΄ ο Όρσιτς, τα τέρματα διπλασίασε στο 88΄ ο Πέτκοβιτς και το κερασάκι στην τούρτα έβαλε στο 94΄ ο Ντάνι Όλμο.

Βαλέττα – Φερεντβάρος 1-1 (2-4, 1-3 το πρώτο ματς)

Η Φερντσβάρος είχε πάρει σημαντικό προβάδισμα από το πρώτο ματς μιας και είχε επικρατήσει στην έδρα της επί της Βαλέττα με 3-1. Στο δεύτερο ματς το παιχνίδι ολοκληρώθηκε με σκορ 1-1 με την Φερεντσβάρος να παίρνει την πρόκριση με συνολικό σκορ 2-4.

Το σκορ άνοιξε στο 27 με πέναλτι για τη Βαλέττα ο Φοντανέλα. Σ΄ έκεινο το σημείο η Βαλέττα ήθελε μόλις ένα γκολ για να πάρει προβάδισμα πρόκρισης. Τελικά η ισοφάριση της Φερεντσβάρος στο 60΄ με γκολ του Νγκουέν  έβαλε ταφόπλακα στις ελπίδες της Βαλέττα για ανατροπή.

Προτεινόμενα Άρθρα