Από τη θεωρία στην πράξη

από Αντώνης Γκάτζιος

Τελευταία μέρα του Ιουλίου αύριο (31/7) και η άφιξη του Δημήτρη Γουλιέλμου στη Θεσσαλονίκη πρέπει να «τρέξει» κάποιες εξελίξεις για τον ΑΡΗ, αφού ο χρόνος πλέον αρχίζει να πιέζει ασφυκτικά.

Ο Σούλης Μαρκόπουλος κάνει το σχεδιασμό του και συνεχίζει επαφές με παίκτες και μάνατζερ, όμως τα χέρια του είναι «δεμένα» σε ένα μεγάλο βαθμό, αφού δεν ξέρει τι μέλλει γενέσθαι με τους ξένους παίκτες. Να λυθούν τα ban… ως διά μαγείας δεν είναι δυνατόν, οπότε το λογικό για τον ΑΡΗ είναι να προχωρήσουν κάποιες περιπτώσεις Ελλήνων παικτών, όμως ούτε εκεί έχει σημειωθεί κάποια πρόοδος, σε σημείο που να γεννάται αισιοδοξία για την οριστικοποίηση κάποιας κίνησης.

Αύριο ο μεγαλομέτοχος της ΚΑΕ και ο κόουτς της ομάδας θα τα πουν εκ νέου και ο τελευταίος περιμένει κάποια χειροπιαστά νεότερα, ώστε να προχωρήσει το σχεδιασμό που κάνει.

Ο ιδιοκτήτης θα συναντηθεί πιθανότατα με τον Βίκτορ Σανικίτζε ώστε να συζητήσουν διά ζώσης την υπόθεση του Γεωργιανού που ταλαιπωρεί τον ΑΡΗ, αναφορικά με τα ban. Δεν είναι η μοναδική βέβαια, αφού δεν έχει σημειωθεί κάποια πρόοδος στα θέματα των Ντέβιν Μαρμπλ και Τάντιγια Ντραγκίτσεβιτς, που αποτελούν άλυτο σταυρόλεξο επίσης για την ΚΑΕ. Και στις άλλες πέντε περιπτώσεις, υπάρχουν εκκρεμότητες που λύνονται μόνο με χρήματα.

Με δεδομένο ότι τα ban δε θα λυθούν τουλάχιστον γρήγορα, είναι λογικό ο Μαρκόπουλος να αισθάνεται εγκλωβισμένος και στην αυριανή συνάντηση με τον κ. Γουλιέλμο θα έρθει η ώρα ο ΑΡΗΣ να περάσει από τη θεωρία στην πράξη. Αρκετοί μήνες χάθηκαν και ο Ιούλιος είναι ο… τελευταίος.

Προτεινόμενα Άρθρα