Από κίνητρα, άλλο τίποτα

από Νίκος Παπαδόπουλος

H πρόκριση είναι το βασικό κίνητρο το οποίο ο ΑΡΗΣ θα προσπαθήσει να αξιοποιήσει απόψε κόντρα στην ΑΕΛ Λεμεσού. Δεν είναι όμως και το μοναδικό.

Η αναμέτρηση με τους Κύπριους εμπεριέχει αρκετά κίνητρα για τους “κιτρινόμαυρους”, τα οποία εφόσον λειτουργήσουν υπέρ της ομάδας μπορούν να της δώσουν το κάτι παραπάνω για να φτάσει στη νίκη που τόσο θέλει. 

Η επιστροφή

Μπορεί ο αντίπαλος να μην είναι τόσο εμπορικός αλλά το αποψινό ματς αποτελεί σημείο αναφοράς από τη στιγμή που είναι το πρώτο της ομάδας στην Ευρώπη έπειτα από οκτώ χρόνια. Το ιδανικό λοιπόν θα είναι αυτή η επιστροφή να συνδυαστεί και με ένα νικηφόρο αποτέλεσμα

Ο κόσμος

Οι φίλοι του ΑΡΗ θα γεμίσουν ασφυκτικά απόψε το “Κλεάνθης Βικελίδης”, “διψώντας” μετά από χρόνια για να δουν από κοντά την αγαπημένη τους ομάδα ξανά στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Μία στήριξη για την οποία η ομάδα θέλει να τους αποζημιώσει μία με νίκη. Και νίκες σε παιχνίδια όπως το αποψινό, φέρνουν τον κόσμο ακόμα πιο κοντά στην ομάδα. 

Το αήττητο

Εδώ και 26 παιχνίδια ο ΑΡΗΣ αγνοεί επιδεικτικά την ήττα στην έδρα του, όσον αφορά τους ευρωπαϊκούς του αγώνες. Η Ουίπεστ ήταν η τελευταία ομάδα που πέρασε από την έδρα των “κιτρινόμαυρων”, το 1968. Εκτοτε σύλλογοι όπως η Μπενφίκα, η Περούτζια, η Σεντ Ετιέν, η Ατλέτικο Μαδρίτης και η πανίσχυρη Μάντσεστερ Σίτι δεν έχουν καταφέρει να “σπάσουν” αυτό το σερί. 

Η κλήρωση του 3ου προκριματικού 

Το γεγονός ότι ο ΑΡΗΣ απέφυγε ομάδες όπως η Μπράγκα ή η Σπαρτάκ Μόσχας, αυξάνει τις πιθανότητες του στην επόμενη φάση της διοργάνωσης και με φόντο τα πλέι οφ. Στην ομάδα βέβαια ακόμα δεν μιλούν ανοικτά για τη διασταύρωση του δικού τους ζευγαριού με το Μόλντε -Τσουκαρίτσκι αλλά η εν λόγω κλήρωση αυξάνει -έστω και υποσυνείδητα το κίνητρό τους για να πάρουν το εισιτήριο στην επόμενη φάση.

Το οικονομικό

Τοποθετείται τελευταίο στην εν λόγω λίστα, αλλά από πλευράς σημασίας μπορεί να βρεθεί κάλλιστα στις πρώτες θέσεις. Οσο ο ΑΡΗΣ προχωράει στην φετινή διοργάνωση, τόσο μεγαλύτερο θα είναι το κέρδος του οικονομικά. Ακόμα και αν πρόκειται για μία προκριματική φάση, ενδεχόμενη πρόκριση θα φέρει ένα σεβαστό ποσό στα ταμεία της ομάδας. Σε σημείο που μπορεί να επηρεάσει ακόμα και τον μεταγραφικό σχεδιασμό της.

Προτεινόμενα Άρθρα