Η πιο μεγάλη ώρα!

από Νίκος Παπαδόπουλος

Το πρώτο βήμα πρόκρισης θέλουν να κάνουν απόψε οι "κιτρινόμαυροι"

Στις 24 Φεβρουαρίου του 2011 ο ΑΡΗΣ έπαιζε στην Αγγλία με την Μάντσεστερ Σίτι για τους “32” του Europa League, χωρίς να φαντάζεται ο κόσμος του ότι το επόμενο ραντεβού της ομάδας στην Ευρώπη θα αργήσει αρκετά. 

Οκτώ χρόνια μετά οι “κιτρινόμαυροι” αφήνουν πίσω τους τις άσχημες αναμνήσεις των τελευταίων ετών και επιστρέφουν ξανά στην Ευρώπη. Ενα ευρωπαϊκό comeback το οποίο σηματοδοτείται με την αποψινή αναμέτρηση κόντρα στην ΑΕΛ Λεμεσού στις 21:30 (AllAboutARIS LIVE, Libero 107,4, Cosmote TV) για τον 2ο προκριματικό γύρο του Europa League. 

Το “Κλεάνθης Βικελίδης” ανοίγει τις θύρες του για ένα ματς-γιορτή όπως το αντιμετωπίζουν οι “κιτρινόμαυροι”, οι οποίοι παράλληλα θα επιδιώξουν το πρώτο βήμα της πρόκρισης τους στην επόμενη φάση της διοργάνωσης. 

Η ευθύνη της έδρας και του φαβορί 

Ο ΑΡΗΣ μπαίνει σε αυτή τη σειρά των δύο αγώνων γνωρίζοντας ότι έχει το πάνω χέρι -κυρίως λόγω διαφοράς ποιότητας- και ότι είναι υποχρεωμένος να αξιοποιήσει την έδρα του εφόσον θέλει να πάρει προβάδισμα πρόκρισης. 

Ο Σάββας Παντελίδης προσπάθησε το προηγούμενο διάστημα να αυξήσει όσο μπορούσε τον βαθμό ετοιμότητας της ομάδας, σε μία δύσκολη περίοδο όπως αυτή του καλοκαιριού, έχοντας να διαχειριστεί απουσίες και επιστροφές. 

Ο Χάμζα Γιουνές εδώ και μέρες έχει τεθεί νοκ-άουτ, με τον Ντάνιελ Λάρσον να αποτελεί την ευχάριστη είδηση των τελευταίων ημερών αφού επέστρεψε κανονικά στις προπονήσεις και συμπεριλήφθηκε στην αποστολή του αποψινού αγώνα. 

Η αποστολή του ΑΡΗ: Cuesta, Ehmann, Velez, Hugo Souza, Rose, Sundgren, Korhut, Basha, Larsson, Lukas Sasha, Matilla, Diguiny, Nico Martinez, Tonso, Duarte, Ideye, Δεληζήσης, Κωνσταντινίδης, Φετφατζίδης, Μπακούτσης.

Πρώτα το μηδέν η ΑΕΛ Λεμεσού

Οι Κύπριοι προσπάθησαν να… βαρύνουν τον ΑΡΗ με τον τίτλο του φαβορί, ερχόμενοι σε μία έδρα όπου γνωρίζουν αρκετά καλά τις δυσκολίες που θα αντιμετωπίσουν. Κυρίως όσον αφορά την ατμόσφαιρα που θα επικρατεί. 

Η ομάδα της Λεμεσού θα προτάξει απόψε το βασικό της “όπλο”, το οποίο δεν είναι άλλο από την ομοιογένεια της. Μία ομοιογένεια από την οποία προκύπτει και η πολύ καλή αμυντική της λειτουργία. Αυτήν θα προσπαθήσει να αξιοποιήσει ώστε να μπλοκάρει την ποιοτική μεσοεπιθετική γραμμή του ΑΡΗ και να φύγει με ένα αποτέλεσμα που θα της δώσει ελπίδες πρόκρισης στον επαναληπτικό της Λάρνακας. 

Ο Ντούσαν Κέρκεζ έχει όλους τους παίκτες στη διάθεσή του, , αφού ξεπεράστηκαν κάποια προβλήματα τραυματισμών που υπήρξαν στο διάστημα της προετοιμασίας.

Προτεινόμενα Άρθρα