Αυτά πρέπει να προσέξει, εκεί μπορεί να "χτυπήσει"

από Νίκος Παπαδόπουλος

Τις τελευταίες μέρες ο Σάββας Παντελίδης έχει ρίξει το βάρος στο τακτικό κομμάτι, προσπαθώντας να προετοιμάσει τον ΑΡΗ για τον αντίπαλο που θα αντιμετωπίσει αύριο (25/07).

Το προηγούμενο διάστημα οι “κιτρινόμαυροι” φρόντισαν να συγκεντρώσουν αρκετές πληροφορίες και να αποκτήσουν μία αρκετά καλή εικόνα για την ΑΕΛ Λεμεσού, ειδικά από τη στιγμή που μιλάμε για δύο αγώνες οι οποίοι θα κριθούν στις λεπτομέρειες. Τι θα αντιμετωπίσει όμως ο ΑΡΗΣ;

Το 3-5-2 είναι το σύστημα με το οποίο αναμένεται να παραταχθούν οι Κύπριοι. Ενα σύστημα που “γεμίζει” το κέντρο της ομάδας του Ντούσαν Κέρκεζ. Κάτι το οποίο σημαίνει ότι ο άξονας του ΑΡΗ θα έχει αρκετή δουλειά, συν την ταχύτητα των χαφ της ΑΕΛ την οποία επίσης πρέπει να προσέξει.

Η πρόκληση για τον ΑΡΗ αύριο θα είναι η αμυντική λειτουργεία των Λεμεσιανών. Η ΑΕΛ διαθέτει ένα καλοδουλεμένο σύνολο, “προίκα” από την περσινή πετυχημένη σεζόν με εξαίρεση τον Λαφράνς που αποχώρησε. Διαθέτει μία συμπαγή άμυνα, δίνοντας δύσκολα χώρο και τη δυνατότητα στον αντίπαλό της να πατήσει περιοχή. Ενδεικτικό είναι άλλωστε ότι στα φιλικά της Βουλγαρίας δεν δέχθηκε ούτε ένα τέρμα. Και ειδικά από τη στιγμή που αύριο θα έρθουν για να κρατήσουν πρώτα το μηδέν, μπορεί να βάλουν δύσκολα σε έναν ΑΡΗ που για την ώρα φαίνεται να ψάχνει ακόμα τα πατήματά του μεσοεπιθετικά.

Τις δικές τους δυσκολίες αντιμετωπίζουν και οι Κύπριοι στο επιθετικό κομμάτι, κυρίως όμως όταν προσπαθούν να δημιουργήσουν. Το ατού τους είναι το παιχνίδι στο ανοικτό γήπεδο με το γρήγορο επιθετικό τρανζίσιον που διαθέτουν. Ο τρόπος δηλαδή με τον οποίο θα προσπαθήσουν να “χτυπήσουν” αύριο τον ΑΡΗ, εκμεταλλευόμενοι τους χώρους που θα βρουν στην άμυνα των γηπεδούχων.

Από τη στιγμή που η ο Κέρκεζ θα χρησιμοποιήσει το 3-5-2,εκεί που μπορεί να “χτυπήσει” ο ΑΡΗΣ από την πλευρά του είναι τα άκρα όπου διαθέτει την ταχύτητα και την ποιότητα για να βρει περισσότερους χώρους και να κάνει ζήμια στον αντίπαλό του.

Προτεινόμενα Άρθρα